SEGRE
Ingredients per a 4 persones

Ingredients per a 4 personesROSA CABISCOL

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El te matcha

ens ha arribat del Japó i s’ha posat de moda entre els cuiners de postres. Utilitzat per la seva aroma i característiques especials, el podeu trobar en pols a les botigues de tes. Avui proposo una combinació de te matcha amb xocolata i maduixes. Una mica de fusió d’allà i d’aquí, uns bombons de te matcha en forma de pedres, i un jardí zen comestible.

Elaboració:

En primer lloc fem els bombons de te i unes làmines de xocolata: Posem la crema de llet en un recipient que pugui anar al microones; afegim mel al gust, i escalfem entre 20 i 30 segons, però sense que bulli. Afegim 10 g de pols de te matcha, i remenem fins a obtenir una massa uniforme: agafarà un color verd molt evident. Si veieu que està molt espès el tornem a posar uns segons al microones. De seguida afegim la xocolata blanca, que haurem trencat a trossos prèviament. Barregem bé, i afegim a continuació la mantega. Tornem a mesclar. Escalfem de nou al microones durant uns 30 segons, vigilant que no es cremi. Barregem fins a obtenir una massa uniforme. Esperem que es refredi una mica i ja podem fer els bombons: agafem una mica de massa i en fem una bola amb les mans, sense entretenir-nos gaire (per evitar que es desfaci la xocolata amb la calor de les mans). El diàmetre de les boles no ha de ser gran: és millor fer-les petites, ja que el sabor del te matcha és intens. Deixem a la nevera unes quantes hores. Ara és el moment de fer les làmines de xocolata negra: Posem la xocolata tallada a trossos en un bol que pugui anar al microones. Li posem uns 30 segons, i ho traiem per a remenar. Tornem a escalfar 20 segons, retirem de nou i barregem. Cal aconseguir que la xocolata sigui prou líquida perquè es pugui estendre, però vigilant que no es cremi. Una forma alternativa és desfent-ho al bany maria. Ara posem sobre el taulell una làmina de plàstic llis (jo faig servir paper de transparències) o una làmina d’aquestes que venen per anar al forn. Estenem la xocolata i la distribuïm en làmina, amb una espàtula. Posem a damunt una altra làmina de paper de transparències i amb el corró acabem d’aplanar. Deixem unes hores al congelador (sense treure les làmines de plàstic).

Presentació:

Per a presentar els bombons, els traurem prèviament de la nevera i deixarem temperar una mica. Abans de servir es poden arrebossar en pols de te matcha. Una vegada arrebossats, no els toqueu gaire perquè no en marxi el recobriment. Treiem la làmina de xocolata del congelador, deixem temperar un minut (o menys si som a l’estiu i fa calor), i apartem la làmina de plàstic superior. Deixem temperar una mica més, i llavors tallem la làmina de xocolata amb un ganivet esmolat: no ha d’estar gaire dur perquè se’ns trencaria. Es pot tallar en rectangles o en altres formats, com vulgueu. Jo he fet rectangles, quadrats i triangles. Si veieu que es comença a desfer molt, tornem al congelador perquè compacti de nou.El “jardí zen”, i les pedres de te, que són dues variants de presentació de la mateixa preparació, els bombons o pastissets de te matcha. El Jardí zen es basa en una recreació dels jardins japonesos tradicionals, amb sorra i pedres. La sorra l’hem recreada amb una mescla de sucre i té matcha, i les ‘pedres’ són els nostres bombons de matcha, alguns arrebossats amb pols de te i altres sense arrebossar.

tracking