x

Nos gustaría enviarte las notificaciones para las últimas noticias y novedades

PERMITIR
NO, GRACIAS
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

CARTA DE LA ALCALDESA EN FUNCIONES
  • MONTSE MÍNGUEZ GARCIA
Alcaldessa en funcions de Lleida

A punt per al nou curs

26/08/2018 a las 05:23
A punt per al nou curs

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© A punt per al nou curs

SEGRE
A punt per al nou curs

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© A punt per al nou curs

SEGRE

La ciutat, un ens orgànic, que es viu tothora i en evolució permanent, aprofita el període de vacances per renovar part dels seus espais urbans i equipaments. Lleida es prepara per al nou curs amb una sèrie d’obres de millora que posaran a punt carrers, places i diferents serveis públics per, d’aquí a pocs dies, poder rependre el seu ritme habitual d’activitat, marcat, sobretot, pel retorn a la feina i a les aules.

Una de les jornades que més capgira la dinàmica de qualsevol ciutat és l’inici del curs escolar. Perquè aquest dia tot estigui preparat, l’ajuntament de Lleida ha incorporat una dotació de pressupost extraordinària, 260.000 euros, per fer actuacions de manteniment en set centres educatius. Els treballs –pintura, arranjament d’espais comuns o millora de les comunicacions– es porten a terme en les escoles Parc de l’Aigua, Antoni Bergós (ZER Horta de Lleida) i Espiga, a les Escoles Bressol Municipals Rellotge i de Sucs, al Centre de Formació d’Adults Segrià als Camps Elisis i a l’Aula Municipal de Teatre. Les obres es realitzen a l’estiu per evitar destorbar les classes i perquè quan escolars i docents tornin de vacances, es trobin l’espai preparat per desenvolupar-hi la seva activitat educativa.

Un altre gruix important d’actuacions té lloc a la via pública. Cal tenir present que, en ple curs, Lleida ciutat registra al voltant de mig milió de desplaçaments diaris a peu o en diferents tipus de vehicles. Amb la menor densitat de circulació pròpia d’aquests dies, s’escometen les obres de millora en calçades i voreres o bé, es reurbanitzen per complet (inclosos els serveis d’aigua, gas i llum) àrees determinades.

Una d’aquestes operacions de gran abast és la reforma urbana del barri de Noguerola que avança a bon ritme amb la previsió de finalitzar el pròxim octubre. Així mateix, aquest estiu, entre altres obres, s’ha obert l’àrea de gossos dels Jardins Jaume Magre, s’han connectat Bordeta i Magraners a una nova canonada d’aigua i s’està fent la renovació integral del carrer del General (al Centre Històric), la de Comtes d’Urgell (entre Anselm Clavé i Príncep de Viana) i la del clavegueram de Sucs. També s’estan realitzant actuacions de manteniment en punts com la plaça de Joan Vilagrassa (Pardinyes), el carrer Riu Besós (Cappont) i a l’avinguda de Balàfia, entre altres vies d’aquest barri.

Només al Pla de Manteniment, la Paeria hi destina enguany 540.000 euros. Les obres que s’hi inclouen –reparacions i arranjaments viaris i urbans– es realitzen al llarg de tot l’any i arreu de la ciutat. S’emprenen per iniciativa municipal i també, a petició del mateix veïnat o dels agents cívics, que han detectat alguna mancança o desperfecte. L’Ajuntament compta, a més, amb un pla específic dedicat als Camins de l’Horta.

Aquests dies, toca agrair i molt la paciència i la comprensió de la ciutadania per les molèsties que alguna d’aquestes actuacions els hagin provocat. Molt en particular, vull donar les gràcies als veïns i veïnes, transeünts i conductors, que s’han adaptat amb incidències mínimes als canvis circulatoris que s’han introduït recentment als carrers Acadèmia, Lluís Companys i Tallada. Cal agrair l’excel·lent interlocució amb l’Ajuntament que han facilitat les persones que resideixen en les àrees implicades, tant en el moment de tractar i consensuar les modificacions prèviament com en la seva entrada en servei.

L’estiu és un temps especial de renovació i de preparació urbana, similar al procés que fem les persones abans de començar un nou curs ple de reptes, il·lusions i amb nous horitzons de progrés.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre