x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • AGUSTÍ JIMÉNEZ

Membre del Patronat de l’IEI, Diputat Provincial i Alcalde de Torre-Serona

Posem en valor el nostre patrimoni

Actualizada 01/06/2020 a las 11:41
CARTA AL DIRECTOR

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© CARTA AL DIRECTOR

SEGRE

SR. DIRECTOR:

Aquest divendres 22 de maig el patronat de l’IEI va aprovar els plans culturals per al territori, uns plans justos i equitatius, però a la vegada una mica baixos de pretensions en l’àmbit cultural, donades les baixes assignacions als municipis, que, com vam acordar, esperem que es complementin amb altres actuacions directes. La nostra preocupació, com a grup del PSC, va ser quan vam haver de lamentar la nul·litat d’assignació pressupostària per temes de patrimoni i restauració per a aquest any 2020.

La institució ens va remarcar que era un “terme obert” però que lamentablement aquest any no tindria partida econòmica, i la deixava en estudi per als propers pressupostos del 2021. Creiem fermament que l’IEI té una corresponsabilitat en la preservació del nostre patrimoni arquitectònic, ja que sense aquestes ajudes difícilment els ens locals podem assumir tots els costos de manteniment, reparacions i obres per mantenir de forma correcta el nostre patrimoni.

Hem de tindre en compte que el patrimoni forma part de l’àmbit cultural i turístic dels municipis, i no podem deixar de banda aquests ajuts, essencials per poder tindre un atractiu als nostres pobles. I més ara, atesa la situació de la pandèmia, que és quan tocarà més que mai fer valdre els nostres municipis per reactivar l’economia i a la vegada fomentar els valors culturals a través dels nostres conjunts monumentals, museus i altres actius paisatgístics.

Tot això ha d’ajudar a totes bandes i cal aportar per una recuperació econòmica un atractiu cultural i una preservació natural dels nostres actius patrimonials. Esperem, almenys, que la predisposició pactada amb l’IEI per tal que l’any vinent puguem destinar partides pressupostàries adients i suficients per poder mantenir viu els nostres patrimonis es mantingui.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre