SEGRE

COLABORACIÓN

L'Horta de Lleida, un pulmó verd estratègic per a la ciutat

Tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural
i la Sostenibilitat. Ajuntament de Lleida

President de la Comissió Territorial de l’Horta de Lleida

Creado:

Actualizado:

Lleida va acollir el 1r congrés dedicat a l’Horta de Lleida com a espai de debat del Pla d’Usos de l’Horta on es descriuen i es proposen les accions a desenvolupar-hi els propers anys per protegir i potenciar l’activitat agrària, però on també tenen cabuda les reflexions i aportacions que han fet les persones que hi viuen i hi treballen.

Mai com ara l’Horta de Lleida havia agafat tant protagonisme, en què tradició i modernitat es conjuminen per treballar els eixos presents i futurs que volem per a un dels signes d’identitat de la nostra ciutat, juntament amb la Seu Vella i el riu Segre. Des de l’anàlisi de les mancances, debilitats, fortaleses i oportunitats de l’Horta, volem abordar la seva dimensió humana, territorial, productiva i identitària, per tal de millorar i optimitzar les seves infraestructures i serveis, afavorir l’increment de les rendes generades per les explotacions agràries per aconseguir un espai de qualitat, integrat en el territori i en harmonia amb el medi natural i els seus valors paisatgístics.

El compromís de l’equip de govern és tenir en consideració totes les propostes que ens han fet arribar per plasmar-les tant en el Pla d’Usos de l’Horta, en el Pla Operatiu i, també, recollir-les en la futura Ordenança de l’Horta de Lleida, un dels nostres objectius en aquest mandat. En aquests darrers anys hem realitzat un treball intens destinat a la millora global de l’Horta, amb més de 200 actuacions en aquest darrer any i mig, comparables a les que es van fer fa 10 anys a la zona.

Properament, a més, s’aprovarà inicialment el Pla Especial Catàleg de Construccions en Sòl no Urbanitzable que incorpora un total de 115 construccions i que també serà important per a l’esdevenir de l’Horta de Lleida. Seguirem millorant l’Horta de Lleida amb la 3a fase de la portada d’aigua potable, amb l’adequació i arranjament dels seus camins i amb la millora de la seguretat a la zona o la de la mobilitat, plantejant un servei de taxi compartit per millorar la cobertura del transport públic a diferents partides.

Així mateix, incidim en el dinamisme econòmic i la posada en valor de l’activitat tradicional. L’objectiu és dinamitzar econòmicament l’Horta de Lleida, sense perdre de vista la seva activitat agrària i potenciant les tradicions i els seus productes de qualitat. Crearem la marca Horta de Lleida, obrim una nova convocatòria d’ajuts a la promoció i impulsem l’emprenedoria de la mà de GlobaLleida. El 1r Congrés de l’Horta ens ha fet fer un salt qualitatiu que, confio, donarà resultats i ha posat de relleu l’absoluta convivència entre tots els agents implicats en el principal pulmó verd de la nostra ciutat.

Ara bé, els veïns i veïnes i pagesos de l’Horta seran les persones que tinguin la darrera paraula en el model de gestió que sigui més beneficiós per a tothom. El lideratge de l’Horta de Lleida ha de ser compartit entre tots.

tracking