x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

COLABORACIÓN
  • J.M. BAIGET
Portaveu del grup Municipal d’ERC-Avancem

Viure a l'Horta i de l'Horta de Lleida

Actualizada 22/11/2017 a las 11:10
Viure a l’Horta i de l’Horta de Lleida

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Viure a l'Horta i de l'Horta de Lleida

SEGRE

L’Horta de Lleida ha estat durant molts anys la ventafocs en les prioritats del Govern municipal. Els diferents Governs municipals han mantingut una actitud de condescendència que no anat més enllà d’arranjar clots als camins i altres almoines de característiques similars.

L’actual corporació, amb 7 grups municipals i la creació de la Comissió de l’Horta, ha donat un nou impuls al que alguns anomenen “pulmó de Lleida”. Des d’un bon principi, el nostre grup municipal tenia molt clar que el gran salt de lluita per vindicar allò que diu el titular d’aquest article passava per confeccionar un Pla d’Usos de l’Horta, i així ho vàrem posar sobre la taula en la campanya electoral, així ho hem defensat i treballat. Ara, estem a les portes de la seva aprovació.

Però, què és i per a què serveix un Pla d’Usos de l’Horta (PUdH)? De forma planera i entenedora, estaríem parlant d’un document que disposa d’una diagnosi detallada, d’un camí cap on volem i com volem que vagi l’Horta, amb un ampli consens social i polític. Com tot document, el paper ho aguanta tot. Ara, hem de saber interpretar si l’actual Govern es creu el PUdH o no se’l creu al veure els diners que s’han consignat en els pressupostos de 2018 per al desenvolupament i l’aplicació del Pla: zero euros. Fa mala pinta. Comencem malament, o almenys no gaire bé.

En canvi, sí que puc assegurar que ERC-Avancem proposa i recolza temes tan potents, entre d’altres, com:

a. La redacció d’una ordenança que reguli els bons usos i pràctiques a l’Horta.

b. Les polítiques d’ajuts municipals per desenvolupar una Horta de producció agropecuària integrada i/o ecològica.

c. L’adequació o construcció d’un espai municipal per a obrador per l’elaboració de tot tipus de manufactures agropecuàries.

d. L’accés a un transport públic sota paràmetres de qualitat similars als de la ciutat, basat en estratègies de sinergia amb bus-taxi i tarifes integrades.

e. L’endegament de línies estratègiques de restauració de béns immobles de valor arquitectònic i històric.

f. La regulació de la reconstrucció i ampliació dels habitatges preexistents sota criteris de desenvolupament de l’activitat agropecuària per potenciar l’Horta.

g. La garantia de l’accés a l’aigua potable, potent xarxa de telecomunicacions, senyalització correcta dels camins.

h. La creació d’una app per a mòbils per a l’accés i mobilitat eficient per l’Horta.

i. La garantia d’un servei de vigilància de seguretat integral i públic les 24 h/dia.

Aquesta relació tastet posa de manifest la feina ingent i potencialment desenvolupadora que inclou el Pla d’Usos de l’Horta i que caldrà que totes i tots vetllem per tal que aquesta eina sigui una realitat en els propers anys.

Disposarem del projecte més potent que ens posa davant del mirall i ens interpel·la a aconseguir que l’Horta de Lleida sigui un valor agroeconòmic i sostenible mediambientalment, blindat a les especulacions que no donin valor agrosostenible en el temps.

I que les persones veiem com un actiu (atractiu i emprenedor) poder viure a l’Horta i de l’Horta de Lleida.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre