x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

COLABORACIÓN
  • FÈLIX LARROSA
cap De l’oposició i líDer Del psc a la paeria

Pobre Centre Històric

Actualizada 29/09/2019 a las 08:52
Pobre Centre Històric

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Pobre Centre Històric

SEGRE

Fa una setmana parlàvem del Pacte de Ciutat que hem ofert al nou govern de la Paeria. Un pacte que pretén aconseguir el màxim consens en termes de projecció urbanística de la ciutat. Perquè el futur planejament urbanístic de Lleida, el que vam dissenyar, vol una Lleida sostenible, amable, de futur i econòmicament equilibrada. I aquí em vull aturar. Perquè en aquest planejament compten tots i cadascun dels barris de la ciutat, però especialment el Centre Històric Per què? Doncs perquè el planejament urbanístic que vam dissenyar vinculava el desenvolupament de nous sectors de la ciutat amb la rehabilitació del Centre Històric. Aquesta manera de fer i d’actuar i sobretot de planificar responia a tenir un nou model d’habitatge, d’equipaments i de serveis per a aquest barri. El desenvolupament de la perifèria anava directament vinculat al desenvolupament d’un barri del centre de la nostra ciutat. Del Centre Històric, un barri que amb l’aixecament de suspensions de les llicències, aprovada al ple ordinari d’aquest divendres, queda totalment desemparat. En aquests moments, vivim un standby en relació amb el futur urbanístic de la ciutat, que l’únic que aconsegueix és disminuir i deixar de banda l’interès d’alguns empresaris que aposten, o almenys tenien la intenció, d’apostar per la nostra ciutat. Com per exemple el projecte del Mercat del Pla, els promotors del qual s’han fet enrere per una qüestió de manca de confiança. El govern tripartit a la Paeria, format per Esquerra, Junts per Lleida i el Comú, ha mostrat una clara manca d’interès. Un signe més d’abandó cap al Centre Històric, que enguany perd la centralitat de les Festes de la Tardor.

Tota aquesta reflexió va a favor de la regeneració d’aquest barri. I que aquesta sigui condició indispensable per avançar en termes de ciutat. Ciutat amable, de futur i sostenible. Després de 100 dies de govern tripartit a la Paeria queda clara la política de gestualitat, o postureig, com se sol dir avui dia. Queda clar que no aposten per una Lleida de futur, en aixecar la suspensió de llicències en relació amb el planejament urbanístic però i del Centre Històric, què en sabem? Quines són les accions que volen dur a terme? Tenen projecte per a aquest barri del centre de la nostra ciutat?

Un cop més, seguim perplexos i perplexes esperant que d’una vegada per totes aquest tripartit de la Paeria passi a l’acció política.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre