SEGRE

Creado:

Actualizado:

Fer passar d’una forma a una altra. Convertir en una substància diferent. Modificar enterament. Transformar implica moviment, implica voluntat de canviar alguna cosa, canviar-la per fer-la millor. Té, també, un cert component de risc. Quan transformem maneres de fer una activitat, d’entendre una ciutat o transformem, per exemple, la forma de comunicar-nos, hi ha el risc que aquesta transformació no s’entengui o no acabi de quallar prou. Només treballant aquesta transformació des de la base s’aconseguirà arribar a bon port i passar d’una forma a una altra, convertir una substància en una altra de diferent o canviar enterament la forma de fer una cosa.

Des de les institucions, des del Govern de la Paeria, tenim les eines i els recursos –i la immensa sort– per poder promoure transformacions per contribuir a millorar la vida dels lleidatans i lleidatanes, de tots ells. No renunciarem a fer realitat aquests canvis, aquestes transformacions, sempre pensant en el bé comú de la ciutadania i posant les seves necessitats al centre.

Una de les grans transformacions que estem liderant i que és pilar fonamental de les polítiques que estem desplegant des del Govern de la Paeria és la transformació digital. Ho hem dit molts cops, la Covid-19 ha estat la palanca de canvi en la digitalització de l’administració i ens ha permès que funcioni com una acceleradora de la transformació de l’administració. Una aposta clara i estratègica que portàvem al programa electoral i estava inclòs al Pacte d’Entesa i al PAM, per una Lleida connectada.

Una transformació digital que aquests dies de Fira Sant Miquel s’ha plasmat en l’estand de l’Àrea 5G de Ponent “Lleida ON”, que durant els dies 30 de setembre fins al 3 d’octubre ha acollit una vintena de xerrades i activitats per connectar aquesta tecnologia amb el sector agrari.

Perquè iniciar una transformació també implica ambició. El leitmotiv d’aquesta Fira Sant Miquel, així com un dels nostres principals eixos de treball, és esdevenir la capital AgroBioTech del sud d’Europa. I com ho aconseguirem? Doncs posant la tecnologia i aquesta transformació iniciada al servei, en aquest cas, del sector agrari, ramader i industrial de l’economia lleidatana.

D’això ha anat l’estand de “Lleida ON”, en el qual s’han realitzat més de 20 presentacions sobre aplicacions digitals al sector agroalimentari sobre la digitalització dels regadius i la transferència tecnològica al sector primari. En definitiva, per saber de quina manera la tecnologia 5G pot transformar el sector, aportant millores i un gran salt qualitatiu.

I com passa gairebé sempre, aquesta transformació digital no seria possible sense la col·laboració i cooperació entre institucions: Paeria, Diputació, Generalitat, Universitat de Lleida, Parc Científic i Tecnològic i Cambra de Comerç, i també l’I2CAT i Fundació Mobile World Capital, estem plenament alineats per transformar Lleida, per convertir-la en la capital AgroBioTech del sud d’Europa.

En els mesos vinents presentarem un seguit de projectes que aniran en aquesta mateixa línia de transformar la ciutat a partir de canvis tecnològics i digitals. Fer la vida més fàcil a la ciutadania, facilitar tràmits, fer-los més accessibles. Estic parlant, per exemple, del pilot del nou Servei d’assistència telefònica a la ciutadania en l’àmbit de Benestar Social, o del nou portal de l’Oficina Virtual Tributària; així com la posada en marxa dels treballs per l’ampliació de 5 punts de wifi ciutadana que se sumaran als 21 que ja tenim.

A poc a poc, a més, ens estem convertint en un ajuntament referent pel que fa a polítiques de transformació digital, bon govern i transparència. Sens dubte, és tot un reconeixement per la feina feta i pel #PaeriaTeam participar, per exemple, al congrés estatal Nova Gob, que tindrà lloc a l’octubre, o al congrés de Catalunya de Govern Digital, que se celebrarà al novembre, en què exposarem aquests i altres projectes innovadors i compartirem la nostra experiència amb la resta d’administracions.

Des de la governança republicana, tenim el ferm compromís de transformar Lleida i la forma de fer les coses.

Fer passar d’una forma a una altra. Convertir en una substància diferent. Modificar enterament. Transformar per avançar. I ho farem plegades, amb la complicitat de les institucions i també de la ciutadania.

#TransformemLleida per posar l’humanisme digital i la tecnologia al servei de les persones.

tracking