x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

PROP DE VOSALTRES
  • SALVADOR GIMÉNEZ VALLS

Un mes missioner

Actualizada 15/09/2019 a las 09:31
Un mes missioner

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Un mes missioner

SEGRE
Un mes missioner

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Un mes missioner

SEGRE

Benvolguts diocesans:

Els catòlics ja saben des de sempre que el tercer diumenge d’octubre tota l’Església es reuneix al voltant de les missions. En diem el diumenge del DOMUND. Oracions, col·lectes, animació comunitària, accions formatives i informatives... són mitjans que utilitzem per sensibilitzar la nostra consciència en la necessitat d’evangelitzar tots els pobles i col·laborar, en la mesura de les nostres possibilitats, als centres missioners de les zones més pobres del món.

El papa Francesc ha ampliat una mica més l’horitzó i, amb motiu dels 100 anys de la publicació d’una encíclica sobre missions del papa Benet XV, ha convidat aquest any a celebrar un mes Missioner Extraordinari. Ha escollit el següent lema: “Batejats i enviats: l’Església de Crist en Missió en el món” i ha determinat que tot el mes d’octubre tinguem aquest tema com a principal motiu d’oració i reflexió. Tant personal com comunitària.

Estic convençut que la iniciativa ha estat molt ben acollida per tothom. La preocupació per les missions ha descobert les grans mancances i limitacions dels nostres germans que viuen en països amb reduïdes perspectives socioeconòmiques. I això ha generat un alt nivell de plausibilitat en el nostre benestant món occidental. El nostre principal objectiu és donar a conèixer el missatge de Crist, però l’ajuda prestada a persones i els recursos econòmics ha afavorit un sentiment de fraternitat entre uns i altres que ha canviat la imatge infantil de la proposta, que guardem en el record amb la recollida d’almoines, per una realitat més reflexiva i solidària més universal i amb fort component evangelitzador.

En el primer document del seu pontificat, el papa Francesc ha revelat un meravellós anhel: “Somio amb una opció missionera capaç de transformar-ho tot, perquè els costums, els estils, els horaris, el llenguatge i tota estructura eclesial esdevingui un camí adequat per a l’evangelització del món actual més que per a l’autopreservació.” (EG 27). Nosaltres volem sumar-nos a aquests sentiments.

Comença la preparació d’aquest Mes Missioner amb la celebració d’un Congrés Nacional de Missions (Madrid, del 19 al 22 de setembre). Es preveu una gran assistència i tindrà gran ressonància en tota la societat. Interessants ponències, taules rodones amb participació de persones amb llarga experiència en les missions i comunicacions variades. També s’ha preparat unes vigílies d’oració i la celebració de l’Eucaristia.

Durant el mes d’octubre s’ha establert que un tema domini cadascuna de les setmanes. La primera, la pregària, coincidint amb la festa de santa Teresa de l’Infant Jesús, patrona de les missions. La segona, el testimoni, per recordar les biografies dels missioners actuals i per demanar la intercessió dels sants i beats amb projecció missionera. La tercera, la formació, per preparar conferències i estudis sobre la realitat missionera des dels aspectes bíblics, catequètics, espirituals i teològics. La quarta, la caritat missionera, per col·laborar amb els nostres donatius.

La Delegació de Missions de la nostra diòcesi ha programat activitats per al mes d’octubre: exposició missionera a la catedral, missa al monestir de les Carmelites el dia 6, xerrada d’un missioner el dia 18 i una vetlla de pregària el 26. També, amb les altres diòcesis, han preparat una trobada al Santuari de Montserrat per al proper dia 19, vigília del DOMUND. Us demano oracions i col·laboració per aquesta obra.

Amb la meva benedicció i afecte.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre