SEGRE

TECNOLOGIA

L'AVE a Barcelona ofereix WiFi a bord gratis des d'aquest dilluns

La connexió comença al 70% dels trens de la línia i s’estendrà a la resta "en els propers mesos"

El AVE a Barcelona ofrece WiFi a bordo gratis desde este lunes

El AVE a Barcelona ofrece WiFi a bordo gratis desde este lunesEUROPA PRESS

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Renfe començarà a oferir WiFi servei de connexió sense fil a Internet, als trens de la línia d’Alta Velocitat (AVE) entre Madrid i Barcelona a partir d’aquest dilluns, 1 d’abril, segons va informar l’operadora.

El servei és de moment gratuït, si bé inicialment està disponible al 70% dels trens que circulen per la línia, segons van detallar a Europa Press en fonts de la companyia ferroviària, que preveu estendre'l a la resta "en els propers mesos".

La connexió WiFi a bord arriba així al AVE a Barcelona, el de més demanda de viatgers i el que Renfe deixa en competència amb el 'pont aeri' i al corredor amb més trànsit de passatgers del país.

La nova prestació beneficiarà els al voltant de 4,3 milions de viatgers que cada any utilitzen els trens AVE per desplaçar-se entre Madrid i la Ciutat Comtal, segons dades de tancament de 2018.

La implantació del WiFi en aquest AVE permetrà a més deixar-lo als trens que realitzen recorreguts transversals entre Catalunya i Andalusia.

Renfe comença a facilitar connexió a Internet en aquest corredor d’Alta Velocitat alguna cosa més de dos anys després que el desembre de 2016 el WiFi a bord s’estrenés als trens del AVE a Sevilla, el més veterà del país.

Un any després, a començaments de 2017, es va començar a oferir en el AVE a València i Castelló, i el gener de 2018, en el AVE a Màlaga.

Renfe ofereix WiFi a bord a través de la plataforma 'PlayRenfe', que contempla dos tipus de connexions, una de bàsica i una altra de 'prèmium’, si bé ambdues gratuïtes per a tots els passatgers, segons asseguren en fonts oficials de la companyia ferroviària.

Aquesta última permet accedir a diferents continguts d’informació i entreteniment (música, sèries, pel·lícules o llibres, entre d’altres), i fins i tot a retransmissions televisives en directe, com poden ser partits de futbol.

APOSTA PER LA DIGITALITZACIÓ

Renfe, que a partir de desembre de 2020 afrontarà l’entrada de competència en el transport de viatgers en AVE, assegura que el seu servei WiFi és el més ampli dels que ofereixen les diferents operadores ferroviàries a tot el món.

La companyia emmarca la iniciativa en la seua aposta estratègica per la digitalització i en la seua intenció d’atendre una històrica demanda dels viatgers del AVE, un servei en el qual viatgen uns 22 milions de passatgers a l’any, molts dels quals ho fan per negocis.

L’operadora compta amb les instal·lacions pertinents per deixar WiFi i ofereix els continguts de 'PlayRenfe' en virtut del contracte d’instal·lació i serveis que va adjudicar per concurs públic a Telefónica l’octubre de 2015 per 148,63 milions d’euros.

tracking