SEGRE

La indústria de la moda: De la tradició a la innovació

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Fa anys que la indústria de la moda està en un procés de modernització necessària. A l’inici de l’explosió de les TIC i les tecnologies relacionades vam començar a imaginar botigues plenes de vestidors amb Realitat Augmentada, en què els clients es podien emprovar productes virtualment i fer la compra online al moment. Si bé no ha arribat a consolidar-se, per l’alt cost que té, es tracta d’una tecnologia que existeix, i que aportarà un factor diferencial per destacar entre una multitud de marques en un entorn altament competitiu.

Avui vivim un moment global que mira a la sostenibilitat, i la moda no se’n pot escapar. És un sector avui insostenible, que viu del fast fashion, producció ràpida i barata de productes de moda per ser utilitzats i rebutjats en un temps rècord. Així, cada any es llencen només a Espanya 800.000 tones de roba que no tenen ni la gràcia de ser reutilitzades, i la indústria consumeix massa aigua i massa CO2 per produir uns simples pantalons que, segons alguns estudis, només ens posarem set vegades abans d’acabar al contenidor.

Aquí és on entra la tecnologia i la Intel·ligència Artificial, que unides a la Realitat Augmentada, han de permetre no fabricar productes que ningú comprarà, la temuda sobreproducció, i començar a fer-ho sota demanda, preveient comportaments i futures demandes per part dels clients. Però si és així, i les botigues no tenen roba, per què la fabricaran sobre demanda, com seran les botigues del futur? Els experts ens expliquen que hauran de ser espais de retenció i fidelització, aportant experiències virtuals que es basin en el tacte de la roba i comprar sense sortir amb bosses de les botigues. Seran lockers d’Amazon, espais de recollida, plens d’assistents virtuals que ens guiïn en el procés de compra.

El sector de la moda es troba en un moment de canvi definitiu. Haurà d’escoltar els consumidors, que cada cop són més exigents, i invertir per adequar els espais a noves experiències cada cop més allunyades de la roba. Veurem botigues de roba sense roba? En parlem a les següents pàgines amb experts del sector de l’ecommerce i el sector.

La indústria de la moda: De la tradició a la innovació

La indústria de la moda: De la tradició a la innovacióSEGRE

tracking