SEGRE

Cristina Solé: "Tot es basa en el comerç electrònic"

Cristina Solé és Community Manager d’Invelon i especialista en moda. Ens explica què pot aportar la tecnologia al sector tèxtil i com serà en un futur

Tot es basa en el comerç electrònic

Tot es basa en el comerç electrònicSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Parlem de la Realitat Virtual. Què aporta al món de la moda? Aquesta indústria sempre ha anat molt de la mà de la tecnologia, perquè és un sector que evoluciona molt de pressa i en què hi ha molta competència. Una manera que tenen les marques de diferenciar-se entre elles és ser pioneres a aplicar noves tecnologies. Avui la moda es basa en dos pilars fonamentals: la sostenibilitat i oferir experiències immersives a un consumidor, que cada vegada és més crític perquè hi ha moltes més opcions de consum.

Com ajuda a la sostenibilitat? Actualment la producció de roba que es necessita és massiva. Després se’n llença molta. La tecnologia RV permetria que les passarel·les fossin sostenibles i immersives, sense haver de produir ni llençar res.

Produir només el que s’utilitzarà. Exactament. Producció sota demanda.

Un exemple clàssic de la innovació en aquest sector són els miralls virtuals. Per provar-nos roba sense tenir-la físicament. La tecnologia aporta una millor experiència de compra en un entorn, les botigues físiques, que cada cop són més obsoletes, i que necessiten aportar valor i més opcions al consumidor. Els provadors interactius són un exemple real. El consumidor s’ho emprova virtualment, ho pot comparar, ho pot compartir i finalment ho pot comprar en línia, sense haver de carregar bosses.

Però aquests provadors virtuals no es veuen en gaires botigues. Per la inversió que s’ha de fer no és la tecnologia més present en el sector de la moda.

Dona’m més exemples. La marca Gucci ha creat unes sabates virtuals que costen 10 euros i que les pots utilitzar per mitjà de Realitat Augmentada, sense tenir-les físicament. Sembla que funciona molt bé.

Més. Tenim impressió de complements en 3D, el BigData o la Intel·ligència Artificial. L’Oreal ja analitza la nostra pell amb una fotografia i ens ofereix els productes que ens fan falta.

Quin és el futur de les botigues de tota la vida? La creació de peces virtuals ja ens està donant pistes sobre cap a on anem. Potser ens dirigim cap a un món on no tindrem roba física a les botigues perquè no caldrà fer tota la despesa que comporta la producció massiva. Pel que fa a les botigues físiques, no crec que desapareguin, però sí que canviaran la seva forma de ser. Seran petits lockers d’Amazon on el consumidor anirà a recollir la compra o hi anirà a provar-se coses mitjançant la Realitat Augmentada, però la compra arribarà directament a casa. Tot es basarà en comerç electrònic. En definitiva, el que es busca és comoditat i les botigues s’hauran de reinventar.

tracking