SEGRE

Creado:

Actualizado:

Fa poc més d’una setmana presentàvem el nou ecosistema de la regidoria de Promoció Econòmica que regirà l’activitat municipal a partir d’ara, fruit de la ferma voluntat d’aquest equip de govern de posar l’impuls de la recuperació econòmica en el centre de la seva acció, adaptant-se a les noves necessitats socials i econòmiques derivades de la Covid-19.

En paral·lel a la urgència sanitària, que malauradament encara afrontem, reforcem la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria amb la mateixa missió però amb una nova visió: convertir la promoció econòmica en un eix de treball transversal de totes les regidories de l’Ajuntament de Lleida per optimitzar les oportunitats de creixement i identificar amb celeritat les nostres fortaleses. Aquesta nova orientació ens ha de permetre projectar i donar suport efectiu a les potencialitats del teixit empresarial, les pimes i dels emprenedors i emprenedores.

Concretament, són sis les regidories implicades en aquest nou ecosistema. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica es treballarà en dos eixos a mitjà i llarg termini: emprenedoria i desenvolupament empresarial, donant suport i acompanyament als emprenedors i empresaris en el cicle de vida de l’empresa; i la promoció econòmica de la ciutat, tirant endavant polítiques de promoció i competitivitat (captació de recursos, captació d’inversions, acompanyament a la inversió, digitalització, gestió de sòl industrial consolidat). En aquesta reformulació, serà essencial l’Oficina de Recuperació Econòmica de Lleida (ORE), centrada a donar servei als emprenedors i empresaris de Lleida afectats per les conseqüències de l’actual emergència sanitària.

Des del primer moment, vam ser plenament conscients que aquest impuls de la promoció econòmica de la nostra ciutat havia d’anar acompanyada de polítiques d’ocupació innovadores, que formessin els lleidatans i lleidatanes en les habilitats digitals que necessitarà la Lleida 2030, i aquí hi tindrà un paper imprescindible l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO). Des de la regidoria de Comerç i Consum també s’està treballant en la via de la digitalització, amb el Pla d’Impuls a la Transformació Digital Digitalitza el teu negoci, que aviat veurà la llum. La ciutat de Lleida té més de 2.000 establiments comercials que representen uns 300.000 m

2

de superfície de venda. Hem de donar resposta a tots i cadascun dels establiments. Forma part –també– de la nostra aposta per un model comercial cohesionat i vertebrat en la trama urbana. No ens podem deixar cap comerç pel camí.

Projectes com La Casa de Fusta o el Fem Coop!, impulsats des de la Regidoria de Joventut, són també una mostra de les noves maneres d’emprendre negocis, empreses i comerços. Des de la Paeria donem suport als més joves perquè puguin tirar endavant els seus projectes, d’una forma sostenible i cooperativa.

Per dur a terme aquest canvi ambiciós i complex no estem sols, i la Paeria compta amb la resta d’institucions i entitats que formen part de l’anomenat G-6: Diputació de Lleida, Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, Universitat de Lleida i Generalitat de Catalunya.

La nova regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida es presenta com una eina útil i operativa pensada i planificada per treballar per al bé comú: continuar construint una ciutat més justa, més saludable, més emprenedora i planificar la Lleida del 2030, alineada alhora amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i també amb els Fons Next Generation, uns fons als quals aspirem amb la presentació de projectes ambiciosos, com el FabLab que se situarà al Mercat del Pla i que serà una realitat ben aviat.

Sens dubte, la pandèmia –aquest “cigne negre” que ja m’haureu sentit citar en alguna ocasió– ens ha portat a escenaris disruptius que hem hagut d’afrontar amb responsabilitat i serenitat. En un món líquid com el que vivim, necessitem lideratges sobris, que siguin capaços de llegir els canvis necessaris i, sobretot, que siguin capaços d’introduir-los a temps. Els grans reptes s’han d’afrontar sobre la base de compromisos profunds, tan transversals com sigui possible. Aquests compromisos són incompatibles amb la frivolitat.

El Govern de la Paeria té la força i la confiança per liderar i introduir aquests canvis. I té la força i la confiança per fer-ho a temps. Perquè el futur de la ciutat mereix un esforç complementari, noves estratègies i un continu treball en equip: responsable, sostenible i igualment realista. L’activitat econòmica de la nostra ciutat mereix la màxima dedicació i treball per part de tot l’engranatge municipal i els agents implicats. Hi som i ens hi trobarem. La Lleida 2030 ens està esperant.

tracking