SEGRE

Creado:

Actualizado:

Fer de Lleida una ciutat del segle XXI. Fer de Lleida una ciutat oberta al futur, allunyada de l’estancament que havíem viscut els darrers anys. Fer de Lleida una ciutat moderna, diversa i innovadora. Fer de Lleida una ciutat referent al territori i al país.

Bàsicament, ras i curt, aquesta és la direcció cap a la qual hem centrat tots els nostres esforços aquests tres anys de Govern a la ciutat de Lleida. Perquè quan vam entrar al Govern de la Paeria hi havia moltes assignatures pendents, molts deures històrics que s’havien anat deixant passar, any rere any, mandat rere mandat. Projectes tancats en calaixos després d’haver protagonitzat portades de diaris.

Durant aquests tres anys que portem de mandat hem desencallat projectes històrics per a la ciutat, i hem començat a obrir Lleida al món i a les persones, als veïns i veïnes de Lleida. Una Lleida oberta a la innovació i al desenvolupament, oberta al seu entorn i al creixement econòmic. Oberta, en definitiva, al benestar i la qualitat de vida de les persones que hi viuen, de les persones que hi vivim.El compromís ferm per aturar i paralitzar el projecte comercial de Torre Salses, l’anunci de la nova estació d’autobusos de Lleida als Docs, la construcció de l’ECMU per acollir persones temporeres i per convertir-lo en un equipament social i cultural de la ciutat i ara, també, hi podem sumar l’anunci del protocol signat amb Adif per fer realitat el Pla de l’Estació.Ho vaig dir en la roda de premsa, estem segurament davant d’una de les notícies més importants de l’any per a la ciutat de Lleida.

Un anunci, un acord amb Adif, molt i molt esperat pel teixit comercial i associatiu del barri de Noguerola-Estació-Segre, llargament reclamat per totes aquelles persones que estimen i donen suport al comerç local i de proximitat. Perquè el Pla de l’Estació encaixa fermament amb el nostre model comercial, que hem defensat i defensarem fins a arribar on faci falta: un model comercial cohesionat amb la trama urbana i amb el seu entorn. Un model comercial que pot acollir un centre comercial, i tant, però que aquest ha de conviure amb el petit i mitjà comerç i ha de servir per enllaçar els barris i la ciutat.Això serà el Pla de l’Estació, un dels projectes urbanístics més crucials i estratègics per a la ciutat, un engranatge necessari per a una Lleida connectada entre barris i connectada amb el territori, la peça que consolida la trama urbana de Lleida.

Amb 161.790 metres quadrats de superfície –dels quals 60.000 estan contemplats per un equipament comercial– i una inversió de més de 150 milions d’euros, el Pla de l’Estació serà un dels motors del creixement econòmic i social de la ciutat de Lleida en els propers anys.Un projecte que, un cop més, portava encallat des de feia anys –més d’una dècada– que havia quedat en un calaix i que, potser, no interessava a l’anterior equip de Govern. Perquè està clar quin és el seu model comercial i quin és el nostre, completament contraposats: mentre uns aposten per un centre comercial als afores de la ciutat, que acabaria amb l’eix comercial i amb el petit i mitjà comerç, nosaltres apostem pel Pla de l’Estació, per revitalitzar la rambla de Ferran i fer-ne un eix neuràlgic de la nostra ciutat.Lleida i els lleidatans i les lleidatanes no es mereixen projectes que només miren pels interessos privats d’uns pocs, aquesta era la forma de fer dels d’abans. Nosaltres treballem i treballarem sempre per tirar endavant projectes que pensin en el conjunt de la ciutadania, en les empreses de la nostra ciutat, en els comerços de cada barri.I continuarem treballant, també, per fer realitat totes aquelles propostes i promeses que portàvem al programa electoral, que vam signar amb el Pacte d’Entesa.

Nosaltres no enganyem a ningú, el canvi honest va d’això, de fer realitat tot allò que vam dir que faríem, avaluant sempre, això sí, la capacitat econòmica de la Paeria i l’impacte que tindria a la ciutat. L’honestedat i la bona governança també van d’això.La política municipal és, sens dubte, l’àmbit de la política més intens però també més emocionant i gratificant. Aquest dijous, presentant davant dels mitjans la notícia de l’acord amb Adif, em sentia profundament orgullós de tota la feina feta.

Orgullós de l’equip tècnic de la Paeria, que ha treballat en silenci, a l’ombra, per arribar fins aquí. Orgullós de la capacitat negociadora de tots plegats, buscant sempre punts d’acord per fer avançar Lleida. Orgullós de la lluita de les entitats i associacions comercials que han batallat perquè el Pla de l’Estació sigui, cada cop més, una realitat.

No hem d’oblidar mai, els que estem governant per un període limitat de temps les nostres ciutats, que ens devem, al cap i a la fi, als nostres veïns i veïnes. Aquesta setmana, amb aquest anunci, i aquests tres anys, cada cop que aconseguíem fer realitat algun dels projectes amb què ens vam presentar a les eleccions, els he tingut més presents que mai. I he estimat Lleida, la meua ciutat, més que mai.

tracking