SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Uns pressupostos per a fer avançar Lleida

Creado:

Actualizado:

Hi ha quatre pilars fonamentals que han de regir qualsevol política basada en la governança republicana: ha d’estar pensada per a la gent, ha de ser útil a la ciutadania; ha de promoure més llibertats i més sobiranies; ha de construir xarxes i comunitats, ha de buscar sempre sumar; i ha de ser en pro del progrés de tota la ciutadania, sense deixar ningú enrere.

Aquesta setmana, l’acord per aprovar els Pressupostos de la Generalitat és una mostra de governança republicana, una mostra de ser útils a la ciutadania, de dotar de recursos l’Administració per cobrir totes les emergències socials i afrontar les transformacions que el país necessita i és una mostra del treball en xarxa i de la recerca constant de consensos i acords de país. Que Catalunya tingui pressupostos és una excel·lent notícia per a Lleida i per tots els projectes que hem desencallat durant aquest mandat. Inversions com el Pavelló 5 de Fira de Lleida, la nova estació d’autobusos de la ciutat o la nova escola Balàfia-Pinyana.

Aquest acord per als pressupostos de la Generalitat també suposa el compromís per acabar l’Equipament Comunitari de Múltiples Usos, per a tirar endavant el Pla Director Urbanístic de Torreblanca Quatre Pilans i, també, suposa un compromís objectiu amb el Parc Agrobiotech de Lleida.Lleida no s’atura, i el canvi a la ciutat continua. Tenim pressupostos arreu, tenim els recursos arreu per a tirar endavant els grans projectes de ciutat i de país que la ciutadania necessita, per a reforçar els pilars sobre els quals es fonamenta la nostra governança republicana.Aquesta setmana hem viscut, també, un altre exemple plausible de la política útil, allunyada del postureig i el cop de tuit. La feina sigil·losa i de formiga que envolta tots i cadascun dels passos per a fer realitat el Pla de l’Estació –un dels altres projectes desencallats per aquest govern– ha gaudit d’un nou capítol, aquest divendres.

Aquesta setmana hem presentat als grups municipals de la Paeria la proposta de modificació del pla general, que farà viable tota l’operació i que presentarem al pròxim ple de febrer. És un document tècnic molt complex, que ens ha de permetre afrontar els reptes que fins ara bloquejaven el procés i impulsar la transformació d’aquesta àrea de la ciutat. Així, la proposta planteja una nova ordenació urbanística més flexible, amb una gestió en cooperació amb el sector privat i que permet garantir-ne la viabilitat econòmica.Tal com hem dit en moltes ocasions, aquesta és una operació clau per a Lleida i ho és en diversos aspectes, com el desenvolupament d’un gran centre comercial d’uns 60.000 metres quadrats, que permetrà consolidar un model comercial basat en la integració dels grans formats a la trama urbana, potenciant les àrees existents, com l’Eix Comercial.

O com la possibilitat de relligar un àmbit tan important en ple centre de la ciutat com són els barris de Pardinyes, Noguerola i el Centre Històric completant el cobriment de les vies. Això ens permetrà també disposar d’un accés directe a l’estació des de Pardinyes i trencar l’efecte barrera que patim actualment, integrant també la nova estació d’autobusos.Ser útils, fomentar xarxa i comunitat, teixir els barris i la ciutat i impulsar projectes per a fer realitat el progrés de la nostra ciutat, Lleida. D’això va la governança republicana, d’això va la nostra missió com a polítics al servei de la ciutadania.Ara, tenim pressupostos a Lleida i tindrem pressupostos a Catalunya, a la Generalitat, i també a l’Estat.

I els tindrem gràcies, en els tres casos, a una política responsable de teixir aliances i treballar pel bé comú: per posar les persones al centre.Des de Lleida, des de la Paeria, continuarem treballant fins al darrer moment per a continuar fent realitat grans projectes per a la ciutat. El canvi continua amb tots els recursos possibles i necessaris de totes les administracions i amb el més important: la voluntat política de continuar obrint Lleida al futur.

tracking