SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Recursos i serveis per a una ciutat amable i saludable

Creado:

Actualizado:

Aquesta setmana, de la mà del departament de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya i al costat del conseller Manel Balcells, hem fet un anunci molt important per a la ciutat de Lleida i per continuar sent referent com a ciutat amable i saludable: hem anunciat la ubicació, a Copa d’Or, entre els barris de Cappont i la Bordeta, d’un equipament polivalent de Salut a Lleida. Aquest equipament tindrà un cost d’uns 18 milions d’euros i implicarà un nou model de treball multiprofessional en atenció primària i comunitària.

Som ambiciosos i treballem sense descans amb totes les institucions per aconseguir el màxim de serveis i recursos per a la nostra ciutat, Lleida. Esdevenir una ciutat amable i saludable, una ciutat referent a nivell de serveis sanitaris, ha estat i és una de les prioritats d’aquest Govern i un dels objectius que han de marcar el rumb dels propers anys.

Lleida és una ciutat que aspira a créixer, és una ciutat que aspira a ser referent al territori i a tot el país, i això només s’aconsegueix treballant per dotar-la de tots els serveis possibles. Aquest nou equipament, ubicat en un solar de prop de 8.000 metres quadrats, en una zona que està en creixement, n’és un clar exemple. Aquest equipament acollirà el nou CAP de Cappont ampliat, una unitat d’atenció pediàtrica, una altra d’atenció a la Salut Sexual Reproductiva, una unitat odontològica, l’equip territorial de Salut Pública i la base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Vol ser i serà, per tant, un equipament de ciutat i –sobretot– de territori i per al territori.Però aquest equipament no és l’única inversió que ha fet o farà el departament a la ciutat de Lleida. També vull remarcar el projecte d’ampliació del CAP Bordeta-Magraners, que, en paral·lel, el departament de Salut ha emprès. Ens trobem, doncs, amb un impuls dels serveis de salut comunitaris a la ciutat que és, sens dubte, un punt d’inflexió que ens situa en un escenari de ciutat-servei que posa en primer pla l’atenció a les persones i la seva cura, amb uns equipaments, equips i professionals sanitaris de primer nivell.

I fites com aquestes només s’assoleixen des de la creença en el sistema públic i des del compromís interinstitucional per fer possible un creixement de serveis paral·lel al creixement poblacional de la ciutat.I aquesta inversió a la ciutat de Lleida anirà acompanyada de tota la resta d’equipaments i projectes que es faran realitat en els propers mesos i anys gràcies a l’aprovació dels pressupostos a la Generalitat. És imprescindible tenir pressupostos arreu –ho dèiem quan a Lleida es bloquejava l’aprovació d’uns pressupostos per un mer càlcul partidista, el 2022–. Des de la responsabilitat de la governança municipalista i republicana, la millor eina transformadora per a una ciutat és tenir pressupostos i que la resta d’institucions amb les quals treballem i cooperem també els tinguin.

Per això sempre treballarem perquè hi hagi pressupostos arreu. Des del sentit de ciutat i des de la responsabilitat cap als lleidatans i lleidatanes.Gràcies als pressupostos de la Generalitat arribaran a la ciutat de Lleida més de 12 milions d’euros només en temes de salut, però també arribaran inversions per a educació, per a habitatge social, per a les persones, al cap i a la fi.No defallirem en la lluita i el treball de fer de Lleida una ciutat referent. Per això hem desencallat una llarga llista de projectes que portaven tancats en un calaix durant dècades, oblidats per part del partit socialista.

I ho hem fet sense fer soroll, sense postureig i sense fotografies. Ho hem fet pel bé de la ciutadania.Lleida és avui una ciutat de 141.000 habitants i aquest edifici que hem presentat aquesta setmana conjuntament amb el departament de Salut i amb el conseller Manel Balsells contribueix a fer un municipi millor, que vetlla pel benestar de la seva població, en totes les etapes de la vida. Un pas més per a una Lleida amable que mira al futur.

Una ciutat per a tothom, al servei de tothom.Ho recordava aquest divendres, també, a la celebració del centenari de l’Hospital Santa Maria, una institució sanitària a la nostra ciutat i també a tot el país. El temps guardarà les transformacions viscudes. Però les persones serem, generació rere generació, els testimonis d’aquests canvis, d’aquestes adaptacions, d’aquesta aposta per una sanitat pública universal, compromesa amb el benestar de les persones i amb la seva qualitat de vida.

tracking