SEGRE

Creado:

Actualizado:

Cada cop estem més a prop de començar a recollir els fruits de tot allò que hem anat sembrant aquests anys. Cada cop estem més a prop de veure feta realitat la transformació de la nostra ciutat, de veure com es van materialitzant els grans projectes de ciutat que els veïns i veïnes de Lleida anhelaven i que els anteriors governs havien tingut tancats en un calaix.

Un exemple més de projecte desencallat per aquest Govern, i que ja se n’ha parlat i molt perquè posarà fi a un procés de degradació d’un dels espais més emblemàtics de la ciutat de Lleida, és la rehabilitació del Palau de Vidre. Les obres començaran a finals d’abril i està previst que estiguin enllestides a la tardor del 2024.

Estem davant, probablement, d’una de les actuacions més importants que viurem a la ciutat els propers mesos –juntament amb les obres de pacificació de carrers–, amb un pressupost d’uns 6 milions d’euros, dels quals es finançaran tres milions amb els fons Next Generation, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’Estat i la resta es finançarà amb recursos municipals.La recuperació del Palau era una de les assignatures pendents a la ciutat i l’edifici que en resultarà serà sostenible, polivalent i adaptable. L’empresa adjudicatària s’encarregarà de la redacció del projecte, durant el mes de març, i de l’execució, que s’iniciarà a l’abril amb un termini d’execució de 19 mesos. Com serà, però, el nou Palau de Vidre? Doncs volem que esdevingui un centre neuràlgic de la ciutat, un lloc on passin coses.

La planta baixa, de 2.500 m2, serà un espai diàfan perquè pugui tenir usos socials i esportius, tant per a entitats del barri de Cappont com per a la ciutat. La primera planta comptarà amb espai per a oficines de la Fira de Lleida i també actuarà com a hotel d’entitats. Entre altres actuacions, es millorarà l’eficiència energètica, s’instal·laran equips de telecontrol de gestió i plaques fotovoltaiques a la teulada.Però la rehabilitació del Palau de Vidre no és una actuació aïllada, sinó que té tot un sentit dins de la recuperació dels Camps Elisis.

I és això el que suposa, també, un gran pas endavant per desencallar una de les assignatures pendents que tenia la ciutat: posar fi a la degradació d’un dels pulmons de la ciutat, d’un espai emblemàtic al bell mig de Lleida, fruit de la inacció dels anteriors governs socialistes. Això ens ha suposat, és cert, que ara calgui posar-hi una gran quantitat de diners –que si s’hagués fet un bon manteniment no hauria calgut– però tenim les arques sanejades i la Paeria preparada per assumir el repte i fer-ho amb totes les garanties.És en aquest sentit que també ens felicitem per poder tirar endavant la rehabilitació del Xalet dels Camps Elisis, gràcies al departament de Cultura de la Generalitat, que ha concedit a la Paeria una subvenció de 178.000 euros, que permetrà abordar l’obra amb un pressupost total de 355.957 euros. Una actuació, de nou, de ciutat i per a tota la ciutat.Unes actuacions, futures, que se sumen a d’altres que ja hem anat fent durant aquests anys de mandat, perquè sempre hem tingut clar que els Camps Elisis no podien continuar com estaven.

Fa dos anys vam enderrocar l’antiga piscina i ara aquest solar s’assignarà a l’escola Camps Elisis per a la seva ampliació, que també incorporarà el pavelló esportiu. Però és que també hi podem trobar el nou pavelló i tot l’arranjament de l’espai firal de la ciutat, que també serà una realitat ben aviat.Tot plegat, actuacions i projectes per continuar treballant perquè Lleida esdevingui referent, perquè disposi d’espais dignes a l’alçada del que la ciutat i els veïns i veïnes es mereixen. En pàgines anteriors explicàvem la transformació que viuran les Basses, un dels altres pulmons de la ciutat, i avui és el torn dels Camps Elisis.

I continuarem treballant en aquesta línia. La Paeria està preparada per assumir tots els projectes que la ciutat necessita per afrontar els reptes i les transformacions dels propers anys.

tracking