SEGRE

Creado:

Actualizado:

Tenir els carrers nets i endreçats, disposar dels parcs i jardins en bon estat, combatre possibles plagues i garantir una bona il·luminació són mesures que ens han de permetre gaudir de la nostra ciutat, en la qual tots i totes ens hem de sentir a gust.

Com a alcalde de Lleida, crec que una de les prioritats és assegurar i garantir a les lleidatanes i lleidatans un bon dia a dia, que en gran part es mesura pel bon manteniment i el respecte de l’espai públic. I això vol dir donar una solució ràpida a les diferents incidències que s’hi poden produir, a vegades fruit del desgast que es pot produir pel seu ús, i en altres a causa de l’incivisme.

Per això, una de les primeres mesures és revisar les ordenances i impulsar un Pacte per al Civisme, que creiem que s’ha de desplegar de forma immediata, per tal que tothom cuidi i respecti la ciutat. Cal actuar amb contundència. No pot ser que passejant pels nostres carrers o pels parcs encara ens trobem matalassos o mobles al lloc de les escombraries, quan hi ha un servei especial de recollida d’aquests elements, que es llencin papers a terra, que es deixin botelles de begudes als bancs o que s’interrompi el descans de veïns i de veïnes a causa del soroll.

Si volem reforçar la capitalitat de Lleida, generar noves oportunitats, ser més atractius, créixer en orgull i en autoestima, així com donar una imatge empàtica, positiva i orgullosa de la ciutat, cal tenir una ciutat neta i endreçada. I per això, totes i tots estem cridats a pujar al mateix tren per tal de preservar l’espai públic.D’altra banda, en aquests primers dies de mandat hem visitat brigades municipals i les diferents empreses que s’encarreguen de qüestions com la neteja, la jardineria o el manteniment en l’enllumenat, de la mateixa manera que ens hem reunit amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, a qui agraeixo la feina que fan i a qui també demano el compromís per garantir les necessitats de la ciutadania. Havent escoltat els seus responsables i els treballadors i treballadores, ens posem a treballar per prendre les millors decisions que ens permetin tenir els carrers i els parcs endreçats, en bon estat, i ben il·luminats.

I si fa falta, caldrà augmentar la inversió en aquestes àrees, que és on la ciutadania ens demana que invertim.Una de les primeres mesures en les quals volem avançar és en la implementació, novament, de la campanya Barri a Barri, que consisteix a fer actuacions intensives a cada barri, durant uns dies concrets, per netejar els carrers, els embornals, les places, retirar papers de façanes o adhesius dels semàfors i, alhora, detectar possibles deficiències en bancs, senyalitzacions, fanals, senyals o arbrat, entre altres, que requereixin una reparació. Començarem aquesta setmana a la Bordeta, amb actuacions que es duran a terme dimarts, dijous i divendres.Des d’aquest escrit vull traslladar-vos el meu compromís per avançar en una Lleida més neta, més endreçada, més segura i més cívica. Els treballadors i treballadores que vetllen pel bon manteniment de l’espai públic, i vosaltres, veïns i veïnes, sou cabdals per fer de Lleida la ciutat que volem.

Per tant, us apel·lo a tothom a posar el vostre gra de sorra per respectar la nostra ciutat i per garantir tant el bon ús i estat dels espais públics com de la convivència. Perquè els carrers i els parcs siguin punts de trobada de les lleidatanes i lleidatans i on passin coses, cal que els tinguem nets i ordenats. Ho podem fer millor i ho farem millor; n’estic segur.

La vostra implicació i col·laboració són imprescindibles per mantenir la ciutat més neta i fer de Lleida una ciutat més pròspera. Serem autoexigents i exigents.

tracking