SEGRE

Creado:

Actualizado:

Fer de Lleida una ciutat més segura és una de les prioritats del govern municipal de la Paeria. Per això, ens hem posat a treballar en diverses mesures per resoldre una problemàtica de la qual hem alertat des de fa gairebé dos anys i que hem de resoldre. Com a alcalde, tinc l’obligació de vetllar per la seguretat dels veïns i de les veïnes, així com garantir la convivència i el respecte a l’hora de relacionar-nos als carrers i a la resta d’espais públics.

Fer política és debatre i afrontar temes ineludibles que requereixen solucions i decisions, sempre de manera profunda, analitzada i allunyats de les estridències. Si parlem de com avançar en una Lleida més justa, d’oportunitats, més neta, més verda, més saludable i més atractiva des del punt de vista turístic, comercial i cultural, també hem de parlar de seguretat. Quan la Guàrdia Urbana ens indica que a Lleida s’han incrementat un 32% el nombre de robatoris a establiments comercials, quan el ministeri de l’Interior ens diu que el nombre de delictes ha crescut un 9% en un any o quan els veïns i les veïnes dels diferents barris i de l’Horta ens demanen reforçar la seguretat, és per algun motiu i, per tant, hem de prendre decisions i no mirar cap a una altra banda.

Per aquest motiu, ja estem elaborant mesures per reforçar la seguretat. Una de les primeres accions que ja hem posat en marxa, havent escoltat la ciutadania, els organitzadors dels mercats i la Guàrdia Urbana, és establir la presència permanent d’una patrulla d’agents durant els mercadets de dijous al Camp d’Esports i de dissabte a Pardinyes. El fet que hi hagi sempre una patrulla durant les hores de mercat permet actuar primer, des de la prevenció, i després, atendre eventuals situacions de conflicte.Com volem reforçar la seguretat de la ciutat de Lleida? La regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme està ultimant un dispositiu especial per posar en marxa de manera immediata en els propers dies, amb la finalitat de reforçar la prevenció de delictes i d’accions incíviques, que consisteix a incrementar la vigilància de l’espai públic i vetllar pel compliment de les ordenances municipals.

A banda d’aquest dispositiu, des del govern municipal de la Paeria també estem treballant en la redacció del pla local de seguretat, que, entre altres accions, preveu incrementar el nombre de recursos i d’agents de la Guàrdia Urbana. La setmana que ve tindrem ocasió de saludar nous agents que entren a treballar al cos, que creiem que ha de tenir 250 efectius disponibles. És important treballar en un model de seguretat en què els veïns i les veïnes percebin la Guàrdia Urbana com un cos proper, empàtic i també empoderat, que està al seu servei, que els escolta, que actua des de l’atenció i que es posa a la seva disposició.

També volem incidir a l’hora de reforçar la seguretat a l’Horta a través de la creació d’una divisió de Medi Ambient i de l’Horta dins de la Guàrdia Urbana i als eixos comercials.A més, en el marc del nou pla de seguretat, també traslladarem a la Generalitat la necessitat d’incrementar el nombre d’agents de Mossos d’Esquadra destinats a la ciutat, que, si bé es coordina amb altres cossos presents a Lleida, és qui té les competències en matèria de seguretat ciutadana. Per això, volem traslladar al conseller d’Interior de la Generalitat la necessitat de dotar de més agents del cos a Lleida per tal de potenciar la seguretat, la proximitat i el benestar dels lleidatans i de les lleidatanes. La ciutadania vol sentir-se segura i, per tant, als i les progressistes també ens correspon tractar aquest tema, com qualsevol altre, amb rigor i responsabilitat. De fet, és el que farem també en la propera Junta Local de Seguretat, el 26 de juliol, l’òrgan que reuneix representants del govern municipal, de la Generalitat i del Govern d’Espanya, així com de tots els cossos de seguretat desplegats a la ciutat i d’emergències, a qui agraeixo la feina que fan.

Quan tractem un tema a l’agenda política, cal fer-ho de manera holística, explicar en quina situació ens trobem i de quines eines ens volem dotar i, alhora, dir sense embuts que tenim unes lleis i unes normes que s’han de complir. I que en cas d’incomplir-les, hi ha unes conseqüències.

tracking