SEGRE

Creado:

Actualizado:

L’urbanisme és l’eina que ens ha de permetre, als lleidatans i les lleidatanes, comunicar-nos més fàcilment i interactuar entre nosaltres. Per al govern municipal de la Paeria és una prioritat definir un rumb clar en matèria d’Agenda Urbana, que ens permeti avançar en una Lleida més ordenada i més saludable, amb els carrers, els parcs i els jardins endreçats. Volem que la ciutadania es pugui trobar en aquests espais i que els gaudeixi conjuntament, però per fer-ho hem d’assegurar que estiguin en bon estat, invertint el que sigui necessari per al seu correcte manteniment i, alhora, sent contundents contra l’incivisme.

Avançar en una Lleida amable i empàtica té com a principal objectiu incrementar el benestar dels veïns i de les veïnes en el seu dia a dia, a través d’una àmplia llista d’actuacions que ens han de permetre tenir una ciutat més confortable, agradable a simple vista, més verda i alhora més adaptada per fer front al canvi climàtic. Treballar amb una visió àmplia i holística de Lleida té múltiples avantatges que repercuteixen positivament en la imatge de la nostra ciutat, la qual cosa té molt a veure amb la voluntat de projectar una visió afable i de generar noves oportunitats. Si comencem per tenir un espai públic net i endreçat, en el qual estem avançant a través de la campanya Barri a Barri, i hi sumem esforços per recuperar la dinàmica dels grans eixos i també dels barris, multiplicarem tant el benestar de les lleidatanes i dels lleidatans com el nostre atractiu per generar noves sinergies.

En són exemples, entre altres, les actuacions que podrem realitzar a la rambla de Ferran, gràcies als fons europeus, amb la finalitat de millorar-la urbanísticament per tal de reforçar el seu atractiu comercial i turístic; la reforma i la rehabilitació del Palau de Vidre per tal d’acollir diversos esdeveniments i erigir-lo en un punt potencial dinamitzador dels Camps Elisis; les actuacions al conjunt monumental de la Seu Vella, amb l’objectiu d’avançar en la preservació i la protecció del nostre patrimoni, fet que ens ha de permetre potenciar la seva promoció, així com la creació de rutes i equipaments saludables de la ciutat, com hem copsat aquesta setmana a la Mariola. Disposar d’una Agenda Urbana amb uns objectius definits és important perquè ens permetrà fer una bona planificació a futur de la ciutat en aspectes com per exemple la mobilitat i, al mateix temps, gestionar eficaçment serveis urbans com la neteja, el bon manteniment dels parcs i jardins i la il·luminació. Aspectes que van estretament vinculats a l’hora de garantir qüestions tan essencials del nostre dia a dia com el nostre benestar, la seguretat i la confiança per atreure inversions. L’exercici polític s’ha de fer escoltant activament i implicant les lleidatanes i lleidatans en la presa de decisions amb una mirada llarga.

Aquesta setmana també hem visitat l’estat dels treballs que han de permetre ampliar les voreres del carrer de Corts Catalanes. Els treballs incorporen plantejaments que ens van traslladar els mateixos veïns de Balàfia, com ara la necessitat de disposar de voreres més amples, la qual cosa també ens permet avançar en un urbanisme amb visió de perspectiva de gènere, plantar més arbres i guanyar espais d’ombra amb la finalitat de fer d’aquests indrets més estètics i confortables.El nostre govern municipal té com a prioritat generar una ciutat més accessible, més inclusiva i més ordenada, que és la base d’una recepta que ens permetrà sentir-nos orgullosos i orgulloses de Lleida. Cada aportació que ens feu i cada debat seran benvinguts.

tracking