SEGRE

Creado:

Actualizado:

Les polítiques sobre la promoció econòmica de Lleida, que ens han de permetre reforçar el nostre atractiu i alhora generar noves oportunitats, han de pivotar al voltant de diferents eixos. La indústria, vinculada estretament a l’agroalimentació, el comerç, la restauració, la cultura, l’oci, el patrimoni i el turisme són elements clau per configurar la imatge de la nostra ciutat i als quals cal donar un fort impuls per projectar-los més enllà de la nostra àrea d’influència.

Els lleidatans i les lleidatanes tenim el talent, tenim les ganes i tenim la vocació i la dedicació per tal d’augmentar la nostra autoestima i el nostre orgull, trets que hem de transmetre arreu perquè són determinants per atreure l’arribada de noves inversions.

Projectar una imatge positiva i ambiciosa de la ciutat és una indispensable per consolidar el nostre relat i, en definitiva, per divulgar la nostra identitat. També ho és el fet d’avançar en una ciutat endreçada, un tret que també contribueix en aquesta percepció i visió sobre Lleida. En aquest sentit, el govern municipal ha assumit el lideratge per tal d’avançar en una nova governança i en la construcció d’un pla que, a través de múltiples accions, genera les propostes i les sinergies necessàries que van en favor de generar més atractiu i, paral·lelament, de generar il·lusió i ganes d’ambicionar nous projectes.

Lleida ha de creure en si mateixa i s’ho mereix. Per això, és important generar un cercle de confiança en què l’adaptació als canvis de les tendències actuals i la innovació siguin ingredients imprescindibles a l’hora d’elaborar la nostra estratègia, perquè enriquiran els projectes des de diferents perspectives i, per tant, amb més probabilitats de dotar-los d’un major atractiu. Recuperar l’oficina d’atracció d’inversions, agilitzar la tramitació de les llicències per a l’obertura de nous negocis o establiments, avançar en la marca Lleida, dissenyar un pla d’incentius fiscals per al comerç de proximitat, augmentar el parc d’habitatge per a l’emancipació dels joves i de les famílies, sumar-nos a la celebració d’esdeveniments que generen ocupació i projecció de la ciutat, promocionar el nostre patrimoni material i immaterial, apostar per projectar la cultura i les arts escèniques amb una agenda única, així com disposar de nous espais culturals com el nou Morera, Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, són algunes de les iniciatives que ens han de permetre obrir-nos a nous públics, a generar nous llocs de treball i a seguir progressant.

Són accions que, en resum, contribuiran al creixement econòmic i a fer bullir la nostra economia. Per això, el govern municipal de la Paeria també ha de ser empàtic a l’hora de liderar aquesta governança, implicant els agents econòmics i socials, les organitzacions empresarials, els col·legis professionals i també la ciutadania. És necessari que entre uns i altres remem en la mateixa línia i que, d’acord amb la participació i l’escolta activa, ens ajudem i ens nodrim per tal que els projectes puguin ser realitzats i tenir èxit.

En aquesta línia, poso com a exemple la històrica col·lecció de Lo Baratillo, que si som capaços d’acollir-la a la ciutat, d’on de fet no hauria hagut de sortir, contribuirem a l’hora d’incrementar el nostre catàleg per promocionar Lleida. Treballant sobre la base de la constància, de la perseverança i de la creativitat, assolirem l’objectiu de reforçar el nostre atractiu i d’incrementar la nostra presència a l’exterior. I en aquesta línia, ens posem a treballar.

tracking