SEGRE

F B R.

Covid-19. Prevenció o tancament? Qui ho paga això?

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

El govern de la Generalitat ha anunciat noves mesures per evitar l’expansió del coronavirus, que entre altres accions hi ha les de la prohibició de l’organització d’esdeveniments, congressos i fires. Ho hem vist recentment amb la cancel·lació de Sant Miquel, i també amb la Fira de Sant Josep, que es va suspendre per primera vegada en 148 anys, entre molts més actes previstos en aquest últim trimestre, un dels més productius de l’any. La consolidació d’aquests esdeveniments comporten un impacte econòmic de més de 8 milions d’euros i beneficien comerços, restaurants, hotels i sectors vinculats a aquestes activitats, que són molts. Ara també els obliguen a tancar, i ja imaginem el que pot passar: un caos econòmic total.

També em desconcerta moltíssim veure com a sectors com el transport públic, supermercats i espais públics ni es tanquin ni es prengui cap mesura de seguretat, excepte l’ús de mascaretes. Això per a mi és discriminatori totalment. És cert que la tecnologia permet tenir eines i nous recursos, però només per amortir una petita part de les restriccions. Es difícil trobar una alternativa a l’essència dels certàmens, que és la presencia d’expositors i de públic, però és possible, amb l’adopció de protocols sanitaris, la tecnologia, i la responsabilitat. Qui està prevenint aquests contagis? Perquè estem veient com aquests sectors que anomeno estem pagant la prevenció sense cap descompte fiscal ni cap ajuda, tot el contrari, hem d’acomiadar gent pagant, pagar la seguretat social i havent de pagar íntegrament totes les despeses familiars, etc., sense cap altre ajut que alguna proposta d’endeutament més que no sabrem ni com ni quan la podrem pagar…

Per tots aquests motius, demano a la Generalitat que analitzi, a través dels seus indicadors sanitaris i econòmics, que varien en funció de les diferents zones de Catalunya, la implantació de protocols segurs, de plans d’actuació sanitaris per garantir la celebració de fires i dels diferents certàmens, i un pla econòmic seriós i urgent per la viabilitat de totes les empreses relacionades, perquè si no, moltes haurem de tancar i es perdran molts llocs de treball que ara mateix estan en joc.

tracking