SEGRE

La Junta de lAssociació de Veïns de Jaume I

Que les autoritats facin complir la llei a la plaça del Dipòsit

Personas concentradas en la plaza del Dipòsit de Lleida

Personas concentradas en la plaza del Dipòsit de LleidaAAVV Jaume I

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

La junta de l’AVV de Jaume I, davant de la continuada degradació de la plaça del Dipòsit i carrers adjacents, considerats com a espai central de l’àmbit d’acció de la nostra entitat veïnal, vol fer arribar a les autoritats de Lleida la seva exigència perquè també facin complir la llei en aquesta important zona del Barri Antic de la nostra ciutat.

La reclamació respon a la permanent presència i concentració de persones que, sense respectar les normes establertes per les autoritats sanitàries de la Generalitat (ús de mascareta convenientment utilitzada i el distanciament social, amb la prohibició expressa de no estar agrupats), posa en evidència una falta greu en el compliment de la normativa per fer front a la Covid-19 i evitar els contagis personals i col·lectius provocats per la pandèmia.

Així mateix, dites aglomeracions han portat com a conseqüència que bona part de l’espai de la plaça del Dipòsit sigui utilitzada com a improvisat i continuat mercadillo especialment els caps de setmana, amb tota classe de productes i serveis, bona part dels quals de dubtosa procedència. A banda que també pot suposar una competència deslleial respecte als mercadets regulats, als quals l’ajuntament obliga a pagar una taxa per l’ús de l’espai municipal. A més a més, aquesta activitat descontrolada provoca que al final de la jornada quedi la via pública plena de deixalles de tota mena, que amb molt d’esforç per la seva part ha de recollir el personal d’Ilnet.

Davant d’aquesta lamentable i reiterada situació, constatable per tothom, exigim d’una vegada per totes l’actuació ferma i contundent de tots els estaments implicats com són la Paeria i la Generalitat, que han de ser els primers a complir amb les seves obligacions per donar exemple i fer complir la llei i vetllar per l’interès general de tots els ciutadans, i més en l’actual crisi provocada per aquesta maleïda pandèmia.

Finalment, davant de la impressió de manca d’efectivitat pel que fa a la intervenció de les forces de seguretat, estem convençuts que no s’actua de forma suficient, no pas per negligència, sinó per directrius polítiques febles i poc interessades a restituir l’ordre públic i la convivència al barri que viu en constant angoixa.

tracking