SEGRE

Jennifer Souto

L'exercici físic com a salut mental per afrontar la Covid-19

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Quan de sobte sorgeix una pandèmia mundial com la que estem vivint amb la Covid-19, ens trobem amb un efecte col·lateral: la salut mental.

La solitud, l’ansietat, l’estrès i la depressió són els nostres nous i odiosos companys de pis, aquells que sorgeixen de la distància social, la frustració, la ira i la incertesa econòmica i social. Tots estem d’acord que ens trobem en una situació en la qual el que més ens importa és tirar endavant, encara que sigui amb tot aquest pes a sobre. Però, ens hem parat a pensar que tenim al nostre abast el millor antídot per poder millorar la nostra qualitat de vida?

Des de ben petits ens han convençut que fer exercici físic millora la funció cognitiva del nostre cervell i la nostra qualitat de vida, ja que és efectiu en la producció d’energia, memòria i intel·ligència.

Aquesta pràctica es retroalimenta en el moment en què la realitzem més sovint: millora la nostra força física, resistència, fons, pes corporal, raonament, atenció, depressió, ansietat i declivi de la vellesa, entre d’altres.

Practicar esport en temps de coronavirus ens elevarà l’autoestima i confiança en nosaltres mateixos, i ens aportarà una gran millora en el nostre autoconcepte, la imatge que tenim de nosaltres mateixos. És tan important la nostra autoestima i la nostra confiança en nosaltres mateixos com ho és relacionar-nos amb els altres.

Per tant, tot això desencadenarà la millora en les nostres relacions personals i socials, per poder interactuar amb els altres, encara que ens toqui fer-ho telemàticament.

tracking