SEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Des que tinc ús de raó, la ràdio forma part de la meva vida. Records d’infància de quan la meva mare escoltava totes les tardes el programa de l’Elena Francis i des de la meva innocència no entenia les cartes que demanaven consell a la suposada doctora. A l’adolescència escoltava Els Malla musicals de la desapareguda cadena catalana, amb el gran Albert Malla, actualment actiu amb el programa Cocodril C lub, que s’escolta a través d’UA1 Ràdio i Alpicat Ràdio. Records de l’estimada Ràdio Terra Ferma, al carrer Vallcalent, pertanyent a la Cadena 13, cadena nova que fins i tot una temporada es va anomenar Ràdio Barça. D’aquí van sortir bons professionals, com la coneguda Mari Pau Huguet, el Marc Aixut, l’Antoni Laso –bon professional i coneixedor de l’esport lleidatà–, el Txema Solé Solà, el Ferran Planes i tants d’altres que em deixo al tinter. Van ser també els anys de la coneguda Ràdio Ponent i Ràdio Balaguer, admirades per la seva qualitat i varietat musical, sobretot en música disco.

L’admirada Radio Popular de la Cadena COPE, amb la seva ràdio fórmula Los populares, situada al carrer Acadèmia, sota la direcció del desaparegut mossèn Gener, que ens va deixar el passat any 2018. Vaig viure en primera persona el naixement de moltes emissores municipals, com Ràdio Cappont, Ràdio Pardinyes, Ràdio Corbins, Ràdio Rosselló, Alpicat Ràdio, totes agrupades en l’antiga EMUC –Emissores Municipals de Catalunya– per estar agermanades legalment.

En l’actualitat totes les emissores pertanyen a grans cadenes comercials, en què la desconnexió per fer una programació local és molt curta, per això admiro l’emissora UA1 Ràdio, que aposta per una programació lleidatana 100%. La ràdio forma part de la meva vida, he crescut amb ella i l’estimo, així doncs, moltes felicitats, ràdio.

tracking