SEGRE

Vicent Lladonosa Giró.

Record del Bonaventura Lladonosa Gallart

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Ahir, i per una notícia que em va enviar la meva filla, em vaig assabentar del traspàs de l’amic Ventura Lladonosa Gallart. Nascut a Alguaire el 31 de gener del 1928, era de la branca dels Lladonosa de Cal Polo, branca que es va formar al poble a partir de la de Cal Mateu, juntament també amb la de Cal Nastasi. El pare d’ell, Faust Lladonosa, era d’Alguaire i la seva mare Maria Gallart d’Artesa de Lleida, essent el petit dels quatre fills que va tenir el matrimoni, Antoni, Montserrat i Josep Maria, tots ja traspassats.

Va estudiar la carrera de Medicina i va ser president del Col·legi de Metges de Catalunya des de l’any 1976 fins al 1988. Va ser el promotor del fet que a Lleida s’instal·lés la Facultat de Medicina i va formar part de la comissió especial de l’estudi sobre l’eutanasia celebrat l’any 1998 a Madrid amb motiu del cas del senyor Ramón Sampedro. Metge pediatra, va redactar Evolució de la Pediatria i de la Puericultura a la Terra Ferma. Era una persona molt amable amb qui vaig tenir diverses converses sobre Alguaire, ja que li agradava conèixer i parlar de la història del seu poble. Llàstima que la darrera història que volia llegir, la d’un exmestre d’Alguaire, no va ser possible perquè les memòries d’aquest mestre estan dipositades en un arxiu de Lleida i encara crec que no se sap què es farà amb elles.

Amic Ventura, trobarem a faltar la teva conversa i espero que Lleida es recordi de tot el que vas fer en el seu moment per la ciutat. Desitjo que reposis en pau i aprofito el moment per donar el meu més sentit condol als teus fills Francesc Xavier, Ester, David, Òscar, Mònica i Anna.

tracking