SEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Hace dos años que mis hijos iniciaron sus estudios de secundaria en uno de los institutos de Lleida, y esto me ha inclinado a interesarme por su educación y por el sistema educativo con el que estamos funcionando en este país y curiosamente he podido observar, con estupor, que la evolución y el progreso ha afectado a todos los sectores: medicina, comunicaciones, tecnología,… Menos a la educación en nuestras escuelas, que ha variado muy poco, desde mi época de instituto. Desde mi punto de vista, la educación secundaria adolece de muchos males, pero hay uno de raíz, del que no escucho hablar a nadie, y por eso me gustaría explicitarlo en estas líneas, que es el proceso de selección de los profesores, que se basa en aprobar un examen (oposición) y unos estudios de licenciatura, pero no se evalúa que tengan la vocación y las aptitudes adecuadas para la docencia. Y este problema de base, por mucho que se incremente el presupuesto en educación, se reduzcan los ratios de alumno-profesor o se invierta en todas las tecnologías imaginables (pizarras digitales, ordenadores…), no se va a solucionar. La clave no está en el presupuesto, en los ratios, ni en la inversión, la clave está en los profesores, y más concretamente en la selección de los mismos: seleccionemos profesores con las aptitudes y la motivación suficientes para enseñar a nuestros hijos, y mejoraremos nuestro sistema educativo, y por ende el futuro nuestro y el de futuras generaciones.

Per coherència amb el Congrés Fundacional del juliol passat, un grup de persones representatives del món municipal, de l’entorn social, també del corrent Reagrupament i de la JNC, hem decidit presentar la nostra candidatura a les eleccions del Comitè de Regió de les comarques de Lleida del Partit Demòcrata Català (PDC), plenament convençuts que és l’hora de propiciar un canvi de model a la direcció del partit a Lleida.

En un exercici de radicalitat democràtica, ens posem al vostre servei com a palanca de canvi per fer del PDC Lleida un partit desacomplexadament obert, indissimulablement orgullós de la seva aportació a la política catalana, reivindicador d’un territori que demana pas i presència i conseqüent amb la seva ascendència sobiranista. Amb les millors lliçons d’un bagatge irrenunciable i la força transformadora del nou començar, volem vertebrar el partit de baix a dalt i omplir el buit de les il·lusions perdudes per les il·lusions reals. Volem preparar el substrat que sempre ha donat consistència al partit: els resultats electorals a les municipals. Per a la viabilitat del partit és imprescindible que al 2019 mantinguem i ampliem l’hegemonia territorial, posant una atenció especial a la ciutat de Lleida.

Us proposem, doncs, una nova manera de fer: amb veu pròpia, des de la base, fent del partit un mitjà i no un fi en si mateix, aprofitant els referents i els lideratges dels alcaldes i les alcaldesses per a la defensa de la centralitat electoral amenaçada, cohesionant Lleida, ciutat i el territori, fent-los més forts i amb una visió de conjunt necessària per assolir els grans reptes que ens interpel·laran en el futur proper, com a partit i com a país. Amb el vostre suport treballarem i tornarem a treballar per fer un partit de referència, participatiu, proactiu, proper i engrescador, perquè tots els associats se’l sentin seu i participin en la defensa dels interessos de les comarques de Lleida en tots els àmbits de decisió del PDC i del país. Perquè de la política n’és dit que “o la fas o te la fan”. Un partit on tothom que ho vulgui tingui cabuda. Que aculli les sensibilitats dels antics militants i les il·lusions dels nous associats en una estructura forta, per créixer sense renunciar als referents i a la identitat pròpia, aprofitant la força transformadora de les idees, els valors de la proximitat i la cultura de les oportunitats. Amb veu pròpia. Perquè, per a aquest nou projecte transversal, volem aprofitar l’experiència de totes les persones, provinguin de la gestió municipal, de la militància de base, de l’associacionisme o de qualsevol altre àmbit de la societat. Amb veu pròpia. Perquè volem que sigueu protagonistes i no espectadors en el trànsit polític del nostre país, tant en l’àmbit local com en el nacional.

Amb veu pròpia. Perquè aquest no és un moment qualsevol. És el moment. I en el projecte que representem, volem que s’hi senti la vostra veu. Si creieu que cal un canvi, nosaltres som la vostra opció a les eleccions que tindran lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre.

tracking