SEGRE

COLABORACIÓN

El gran viatge del Tren dels Llacs

Presidenta de la Diputació de Lleida

El gran viatge del Tren dels Llacs

El gran viatge del Tren dels LlacsSEGRE

Creado:

Actualizado:

El passat dia 20 d’abril es va iniciar una nova campanya del Tren dels Llacs, que porta els viatgers des de Lleida a la Pobla de Segur en un recorregut vestit de nostàlgia i descoberta de patrimoni natural i paisatgístic. Aquest fet i l’obertura de la temporada dels esports d’aventura al conjunt de les comarques de Lleida ens avisen que tenim l’estiu ben a prop amb les noves expectatives per a la dinamització turística del territori que es generen en aquesta època.

La temporada de neu al Pirineu deixa pas a la gran oferta que ens ofereix un territori amb un gran potencial, i les propostes i iniciatives turístiques apareixen amb tota la seva esplendor.

Com deia, la campanya del Tren dels Llacs –que s’allargarà fins al mes de novembre– permet presentar bona part d’aquest potencial de les nostres comarques i aconseguir que els visitants facin una descoberta d’alguns dels elements que més i millor ens representen.

El tren, per si mateix, és capaç d’unir diverses propostes donant forma als anomenats paquets turístics que permeten al visitant fer un viatge en un tren arrossegat per locomotores construïdes l’any 1968, veient paisatges que voregen el riu Segre fins a Balaguer, les muntanyes de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa, seguir per la conca del riu Noguera Pallaresa i acabar a la Pobla de Segur, tot veient els embassaments. Per tant, permet als viatgers fer una descoberta del territori, passant de la plana al Pirineu en un trajecte d’un parell d’hores.

Tot plegat, es complementa amb el servei de guiatge per als passatgers, la degustació de productes de proximitat i una oferta complementària com la del tast de cerveses de muntanya, de coca de recapte a l’estació de Balaguer, els secrets modernistes de la Pobla de Segur, les Botigues Museu de Salàs de Pallars; la Vall Fosca; o les singularitats de Tremp, Isona i el Castell de Llordà, per posar-ne alguns exemples. És aquesta àmplia oferta la que genera riquesa per al territori. Permet que, a partir d’un viatge en tren, els visitants coneguin la gastronomia, el patrimoni natural i arquitectònic i les iniciatives d’emprenedoria de la zona, en un format de gran èxit si tenim en compte la demanda que el Tren dels Llacs té temporada rere temporada.

Sens dubte, aquesta aposta pot considerar-se com un gran èxit que ha superat les pròpies expectatives inicials, quan es va aprofitar la infraestructura de l’antiga línia ferroviària que uneix Lleida i la Pobla de Segur des de 1975.

Per tant, el Tren dels Llacs és un dels molts exemples que tenim a casa nostra d’aposta pel territori i per la promoció turística, elements que hem de seguir potenciant per fer de les comarques de Lleida un territori cada cop més conegut i atractiu. De ben segur que les més de 7.000 persones que s’espera que agafin el tren aquesta temporada en podran donar fe.

El gran viatge del Tren dels Llacs

El gran viatge del Tren dels LlacsSEGRE

tracking