SEGRE

COLABORACIÓN

Entre tots millorem la ciutat, fem Lleida gran

Creado:

Actualizado:

Quan formes part del govern municipal, entre altres coses, cal gestionar partides pressupostàries molt elevades per mantenir i millorar la ciutat. Sovint, la inversió d’una actuació, un pla estratègic o el projecte de manteniment de qualsevol afer públic es troba al mig del debat polític. Quan vam anunciar que mitjançant l’Institut Municipal d’Ocupació fabricaríem les grans lletres formant el nom de la nostra ciutat que s’instal·laran a la plaça Ramon Berenguer IV, davant l’estació de tren, o quan des de l’IMO s’han fet alguns guarniments de Nadal, coordinats amb la regidoria de Consum, Comerç i Mercats, s’ha generat debat entre alguns sectors sobre el seu cost.

En política, i en la vida en general, s’ha d’intentar entendre i veure tots els components que produeixen qualsevol acció. En aquest cas, allò senzill de veure i que no deixa de ser cert és que les lletres probablement es convertiran en un punt icònic de la ciutat que aplegarà turistes i conciutadans i seran la primera benvinguda a les persones que arribin a Lleida en tren i autobús –quan s’hagi materialitzat la nova estació–. La part que és més complicada de veure, potser, és el fet que als alumnes treballadors de les accions formatives de l’IMO els hem donat una oportunitat d’or per formar part de la ciutat, per sentir-se integrats i rellevants.

Aquests joves han treballat amb esforç, entusiasme, il·lusió i molta professionalitat. Han demostrat que són i poden ser útils, cosa que els representa una oportunitat per al seu futur professional. Des de les institucions, hem de ser conscients de les oportunitats que podem donar a tota la ciutadania i, en la mesura del possible, donar la mà a aquelles persones que tenen menys oportunitats per tal que se sentin més integrades a la ciutat.

Això és fer ciutat, això és fer Lleida i fer-la gran. Que en llocs icònics de la ciutat, com són les seves places i carrers, hi participem tots. Així doncs, ens hauria d’omplir d’un gran sentiment d’orgull aquest caire social.Fa uns dies, destacàvem la importància dels oficis, l’IMO ja fa una trentena d’anys que treballa en aquesta línia.

Mitjançant els coneixements que s’hi imparteixen, els nois i noies no només aprenen un ofici per poder-se desenvolupar professionalment, sinó que a més fan un servei a la ciutat. A més de les obres fetes en equipaments municipals (façana de la Federació d’Associació de Veïns, les dutxes de l’alberg, etc.), aquest any també ho hem pogut veure en les decoracions de Nadal. Els paquets regal i els arbres il·luminats de què podem gaudir en alguns punts de la ciutat són obra seva.

Si encara no els heu vist, els podeu trobar, tot passejant, per l’eix comercial i per la zona alta. La feina feta pels alumnes de la Casa d’Oficis s’ha vist complementada per la gran tasca feta també, com cada any, per la brigada d’enllumenat i l’equip tècnic de la regidoria d’Urbanisme de l’ajuntament de Lleida. No només amb els arbres i els regals il·luminats, sinó també amb la resta de la il·luminació nadalenca de la ciutat.

Tot el personal implicat ha treballat de manera molt professional perquè tot estigués a punt per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal, tan esperada pel món del comerç local. I tota aquesta feina l’han fet persones que tenen un ofici que, molts cops, no està prou reconegut o valorat. Des d’aquí els volem retre un merescut agraïment per la tasca que han fet.No volem acabar sense un agraïment molt especial també a l’equip de formadors i professionals de l’Institut Municipal d’Ocupació.

Pel seu mestratge i professionalitat. Ells són l’eina clau per tirar endavant aquests projectes i treballar dia a dia per la formació professional de molts lleidatans i lleidatanes que volen desenvolupar el seu projecte de vida a la seva ciutat, a la nostra ciutat. El nostre sincer reconeixement.

tracking