SEGRE
Oportunitats de futur

Oportunitats de futurSEGRE

Creado:

Actualizado:

Feia dies que els empresaris trobàvem a faltar notícies esperançadores després d’aquest cicle viscut de la Covid-19. El fons Next Generation (que no haurien aparegut sense la pandèmia) seran una gran oportunitat per anticipar l’aparició de nous projectes innovadors.

Aquesta setmana hem vist com la Fundació ICG va organitzar una xerrada (amb la presència del secretari d’Estat d’Indústria) per abordar com els empresaris lleidatans en podem sortir beneficiats, d’aquesta ajuda europea; també com la Paeria (en mans de la conferència anual de l’alcalde) canalitzarà el fons cap a projectes del Parc Científic i de la gran oportunitat que serà per a la ciutat i el territori, i finalment, com la Cambra de Comerç obria una oficina per ajudar l’empresariat a tramitar-ne l’accés (facilitant poder fer-ho de manera conjunta, atesa la mida de les pimes lleidatanes)..

La setmana vinent assistiré a les Reunions del Cercle d’Economia, que després de l’anul·lació de l’edició anterior, tornen amb un format limitat, però amb més força que mai, i amb la mateixa obligació d’ajudar a predir un pròsper futur econòmic. La pandèmia, a més dels efectes devastadors en les vides de moltes persones, ha trastocat l’ordre internacional, ha accelerat la digitalització del teixit productiu i ha fet aflorar problemes que estaven presents tant en l’àmbit social com institucional.

Ha suposat prendre consciència de les amenaces del canvi climàtic i requerir l’aposta per a la innovació per avançar en noves propostes que permetin guanyar en qualitat de vida als ciutadans. És per això que és inevitable que es doni el tret d’inici a una exitosa transformació econòmica.

Davant d’aquest escenari, cal que l’Estat espanyol posi fàcil poder accedir als fons, els pugui fer arribar a totes les societats (de qualsevol mida) i que tinguin ganes de posicionar-se com a empreses d’avantguarda. Fan falta nous lideratges empresarials i econòmics, una política de major qualitat que l’actual i adoptar noves propostes per construir un nou model productiu. Però clar, això cal fer-ho amb administracions i món empresarial agafats de la mà, com actualment ho estan fent en molts projectes el govern valencià i l’aragonès. Per tant, a Catalunya, cal que canviem certes actituds.

tracking