SEGRE

PROP DE VOSALTRES

Els catòlics en el servei de la política

Els catòlics en el servei de la política

Els catòlics en el servei de la políticaSEGRE

Creado:

Actualizado:

És un bon motiu, davant aquestes eleccions que s’apropen, per elogiar tots aquells que volen servir el bé comú dels ciutadans i animar els catòlics a participar des de les seves conviccions creients en un desenvolupament harmònic del teixit social com a fruit de la caritat política i a aprofundir en el sentit de la dignitat de la persona. L’ésser humà és fill de Déu i com a tal ha de ser atès i estimat accentuant la part fraterna de les relacions.Als catòlics que heu optat per aquest servei, la mateixa comunitat us demana que mai amagueu la vostra fe en els diferents plantejaments i activitats promogudes. Que actueu sempre de manera coherent amb les paraules i gestos de Jesucrist.

Que sigueu clars en les vostres propostes i que no enganyeu ningú amb falses promeses. Que us preocupeu dels més fràgils de la nostra societat i que ningú se senti descartat per la vostra actitud. Que utilitzeu un llenguatge educat, sense insults ni desqualificacions amb els que pensen contràriament o presenten diferents solucions als problemes plantejats.

Que us acostumeu a treballar de forma col·legiada, aprenent i ensenyant la doctrina Social de l’Església; apropeu-vos a aquests principis que, amb seguretat, il·luminaran les vostres ments iniciatives en tots els àmbits del quefer humà: la cultura, la ciència, l’economia, l’esport, l’art… Us proposo la lectura d’un Compendi de la Doctrina Social, publicat l’any 2005, i que ha servit de referència compromesa a molts servidors públics. Us en presento un breu resum utilitzant només els títols dels bonics capítols que va redactar un nombrós grup d’estudiosos enquadrats en el Pontifici Consell per a la Justícia i la Pau: a la introducció, un cometari sobre Un humanisme integral i solidari; a la primera part, els fonaments i principis de la nostra fe amb el designi de Déu, la missió de l’Església i la centralitat de la persona humana amb els seus drets; a la segona part se’ns parla de La família, cèl·lula vital de la societat, el treball humà, la comunitat política, la comunitat internacional, la salvaguarda del medi ambient i la promoció de la pau; acaba amb una tercera part parlant de la Doctrina social i l’acció eclesial. Afegeix una conclusió amb una espècie de programa para tots: Cap a una civilització de l’amor.No us canso amb més documentació.

S’ha escrit molt sobre aquest important tema que podeu trobar amb facilitat a les biblioteques dels vostres sacerdots i a les llibreries. Cal que siguem capaços d’aplicar aquests principis a la vida ordinària animant tots aquells que amb les seves qualitats puguin millorar de forma integral la convivència entre els diferents grups, persones i organismes a participar-hi. En una carta, el papa Francesc (2016) ens preguntava als pastors “¿què significa per a nosaltres que els laics treballin en la vida pública?”.

Significa buscar la forma de poder encoratjar, acompanyar i estimular tots els intents, els esforços que ja es fan per mantenir viva l’esperança i la fe en un món ple de contradiccions.Sigueu exigents amb els que governen, sigueu també agraïts pels seus serveis.

tracking