SEGRE

El paisatge marcià del desert de Utah, tant real com hostil i dur

El terreny que trepitjaven les tripulants d'Hypatia és molt semblant al que les tripulacions del futur trobaran a Mart: hostil, sec, rocós i dur

El paisatge marcià del desert de Utah, tant real com hostil i dur

El paisatge marcià del desert de Utah, tant real com hostil i durSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

No li falta raó a la Carla Conejo quan diu (vegeu l’entrevista central) que el terreny del desert de Utah, a l’oest dels Estats Units, és molt similar al que es trobaran les tripulacions que en un futur arribin a trepitjar el planeta vermell. A Vint-i-dos ho hem pogut comprovar al veure el munt d’imatges que ens han enviat des de la missió. Les tripulants només viatjaven a l’exterior per a expedicions de recerca o per moure’s amb el rover que els proporcionava la mateixa MDRS.

Això sí, com explica Conejo, “ho vam fer tot sense la microgravetat que hi ha a Mart i sense patir la radiació tan nociva de Mart”. Una experiència que els ha canviat la vida, que ajudarà les futures missions reals a Mart i que porta un nom o, més ben dit, nou: Mariona Badenas-Agustí, Carla Conejo González, Ariadna Farrés Basiana, Laia Ribas, Núria Jar, Neus Sabaté, Cesca Cufí-Prat, Anna Bach i Helena Arias.La gran imatge que podeu veure en aquesta pàgina ben bé podria ser una imatge marciana.

tracking