SEGRE

Power BI: “guanyar agilitat, temps i seguretat i prendre millors decisions”

Xavier Miquel Amorós és director executiu de Redis Gestió Associats de Mollerussa 

Xavier Miquel, de Redis Gestoria AssociatsSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Cada cop és més habitual que hi hagi empreses que busquin fora la professionalització de serveis que queden al marge del seu entorn professional, cosa que s’agreuja si hi ha constants canvis informàtics i de lleis i normatives.

És el cas de Redis Gestoria Associats de Mollerussa, que té múltiples departaments (laboral, fiscal i comptable), a banda d’immobilirària, assegurances i estrangeria. L’aliança de Redis va ser amb l’empresa lleidatana Esofitec, empresa especialista en solucions de programari per a despatxos professionals de Wolters Kluwer. Segons Xavier Miquel Amorós, director executiu de l’empresa, l’aliança va arribar quan van necessitar una solució que els permetés passar d’una gestió manual de nòmines i treballadors a una de plenament informatitzada.

I va arribar el programa a3asesor|Nom per formar part del dia a dia del departament laboral, i l’aplicació Power BI de Microsoft enllaçada amb les dades. “Allà hi tenim tota la informació dels treballadors d’una forma ordenada i amb forquilla de sous adequada”, diu Miquel, que destaca “el filtratge per categoria del treballador, anys a l’empresa, responsabilitats, gent al seu càrrec, i una sèrie de paràmetres per tenir informació rellevant”.

Per al departament de contractació també és un avantatge, “abans havíem de buscar algú amb una feina, experiència i categoria similar, i mirar quin sou brut tenia en aquell moment, però no es tenien en compte moltes altres variables. Trèiem un llistat en Excel, però no teníem una perspectiva clara, i el moment de prendre la decisió era més complicat”.

El guany és en temps i gestió. I també en seguretat: es poden prendre millors decisions per als clients i el software que distribueix Esofitec garanteix un xifratge punter del programari, amb capes de seguretat que una empresa difícilment podria assumir per si sola. Sobre la corba d’aprenentatge, Miquel ho té clar: “Tots els programes necessiten adaptació, una inversió de temps inicial, però és molt intuïtiu i amb informació a temps real. Avui, tornar als llistats en Excel ho veiem un retorn al passat”.

Jordi Fabregat, responsable comercial d’Esofitec

Jordi, què és Power BI (Bussines Intelligence)? Una eina de Microsoft que nosaltres comercialitzem, que ens permet tractar i explotar la informació de les dades dels clients per crear informes a mida.

Com va ser el procés amb Redis? El client ens va sol·licitar l’eina, amb certs requeriments com poder veure de forma molt gràfica les categories dels treballadors, salaris i estructura de la plantilla, per poder prendre decisions, i saber la rendibilitat de cada un dels treballadors.

Com hi ajuda? D’entrada, és una ajuda molt bona i intuïtiva perquè podem oferir una primera vista d’ocell, amb perspectiva, per després anar al detall de les coses, de forma pràctica i gràfica de la posició de cada un dels treballadors.

És fàcil? L’eina és molt fàcil d’utilitzar. Segurament el més complicat del procés és en la primera etapa, quan el client ens diu quines dades vol treballar, perquè li puguem personalitzar el producte.

Com s’implementa? La implantació va en diverses fases. Un cop tenim un primer esbós, l’anem perfilant fins a arribar a la definitiva i la implantació final.

Agrada, el programa? Sí, molt. I ara amb el Kit Digital moltes empreses s’hi llancen

Titulars del dia

* camp requerit
Subscriu-te a la newsletter de SEGRE
tracking