SEGRE

Cervera inaugura el carrer de l'1 d'Octubre

La nova nomenclatura del carrer substitueix la de "Duque de Ahumada"

L'acte d'inauguració del carrer 1 d'octubre de Cervera

Cervera inaugura el carrer de l'1 d'OctubreJordi Prat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Cervera ha substituït el nom del carrer Duque de Ahumada pel d'"1 d'Octubre". Durant l'acte d'inauguració de la nova nomenclatura del carrer, situat a l'antiga caserna, l'alcalde de la ciutat, Ramon Royes, ha afirmat que “és un reconeixement a totes les persones que van fer possible el referèndum de l’1 d’octubre del 2017.”

A la descoberta de la nova placa del carrer també han assistit els regidors de la Paeria Jaume Rossich, Marc Llorens i Joan Santacana; el diputat al Congrés Xavier Eritja; la diputada provincial Marta Huguet; l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch; representants de les entitats sobiranistes ANC i Òmnium; representants d’associacions de Cervera i de les entitats que tenen la seu a l’antiga caserna (Associació de Puntaires, Associació de Veïns del barri de Sant Ramon, Centre de Formació d’Adults Joan Comorera i Centre Ocupacional l’Espígol).

A sota de la placa del nom del carrer s’ha instal·lat un rètol explicatiu del motiu del canvi: “Pretén ser un homenatge a totes les persones que van fer possible el referèndum del dia 1 d’octubre. Aquella jornada, desgraciadament, es van viure les terribles càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. L’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ubicada en aquest carrer, va ser aquell dia un col·legi electoral on els ciutadans van poder exercir el seu dret a vot”.

tracking