SEGRE

FRUITURISME INICI DE LA TEMPORADA

Turistes en un mar de flors

Centenars de persones van omplir ahir els camps florits d’Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs i Soses, al Baix Segre, i de Castelldans, a les Garrigues el primer cap de setmana de la campanya turística centrada en el mar rosa i blanc de presseguers, nectariners i ametllers en flor. Aitona, va tenir més de 1.600 visitants.

Un grup de turistes de Manresa, Barcelona i la Franja van visitar ahir els camps d’ametllers florits de la Granja.

Un grup de turistes de Manresa, Barcelona i la Franja van visitar ahir els camps d’ametllers florits de la Granja.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La floració dels fruiters va omplir de turistes el Baix Segre aquest cap de setmana. Alguns eren de llunyanes procedències com el Japó, l’Argentina, el Canadà o Cuba i altres de poblacions més pròximes, com Girona, Barcelona, Sabadell, Manresa, Vic, Ripoll, Berga o Sant Cugat, entre moltes altres. Tots van quedar embadalits per l’espectacle natural de presseguers i ametllers en flor.

A Aitona, més de mil persones van passejar ahir pels camps florits, que se sumen als sis-cents que havien vingut des de dijous. Els autobusos no van parar d’arribar des de les 10.00 fins a les 13.00 hores. En total, van ser sis durant tot el matí.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Rosa Pujol, va valorar molt positivament aquesta xifra ja que es tracta del tret de sortida per als dos pròxims caps de setmana, en què aquesta localitat espera superar els 20.000 visitants, xifra que considera factible tenint en compte l’inici de la nova temporada que acabarà a finals de mes.

Veure els arbres florits va ser l’objectiu complert de la mare d’Anna Pons, de Manresa, que no volia perdre’s aquesta imatge als vuitanta-nou anys. “Són coses que ens compensen de la feina que costa organitzar les visites”, va dir Pujol.

La Granja d’Escarp també ha tingut les primeres visites. Van ser una quinzena de persones les que, a més de recórrer les finques, van poder visitar l’aiguabarreig del Segre i el Cinca. Seròs va acollir un grup d’onze persones procedents de Lleida, Andorra, Barcelona i Tarragona que, a més de veure els fruiters, van visitar el jaciment visigòtic del Bovalar i el monestir d’Avinganya, que estarà obert al públic tots els caps de setmana de floració, aprofitant la tirada turística. Per Soses van passar una seixanta de persones, que també van recórrer el poblat prehistòric del Gebut acompanyats de guies locals.

Per la seua banda, Castelldans, a les Garrigues, va oferir un vermut entre ametllers florits que va reunir més de tres-centes persones que van degustar productes de proximitat. Un total de vuit productors van servir més de 2.000 tiquets i van esgotar les existències, segons van informar fonts municipals.

Arbres apadrinats, embotits amb fruita i reunió de caravanes

Aitona, promotora del fruiturisme, ha posat en marxa una campanya per apadrinar fruiters i consumir-ne la fruita. De moment, se n’han apadrinat quatre durant el cap de setmana que s’afegeixen als cent que ja va apadrinar l’empresari lleidatà Tatxo Benet. Altres iniciatives promocionals són l’elaboració de productes de proximitat com botifarra de nectarina, que ahir es va poder degustar al mercat que es va habilitar als carrers d’aquesta població del Segrià davant del nombrós públic que va arribar ahir. Dissabte també es van concentrar a la zona d’autocaravanes catorze vehicles i ahir, onze més. De cara als pròxims dies, la localitat espera l’arribada de diversos grups del Japó, així com també una passarel·la de models i altres activitats com ioga entre fruiters.

tracking