SEGRE

ESNOTICIA

Detecten un brot de coronavirus en una residència de Lleida

Almenys tres persones, que han estat aïllades, han donat positiu per coronavirus || Des de la fundació expliquen que s’han aplicat tots els protocols sanitaris

Imatge de la residència Empresseguera d’Aspros.

Imatge de la residència Empresseguera d’Aspros.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

Tres persones de la residència Empresseguera de la Fundació Aspros han donat positiu per coronavirus. Es tracta d’un brot en un centre residencial amb capacitat per a cinquanta usuaris amb discapacitat intel·lectual. El director executiu d’Aspros, Enric Herrera, va confirmar ahir a aquest diari que “tres persones han donat positiu i han estat aïllades. A més, hem aplicat tots els protocols necessaris per a aquest tipus de cas”. Tanmateix, va declinar explicar si els afectats són usuaris o treballadors del centre i si hi ha altres persones que han hagut de ser aïllades preventivament o perquè han mostrat simptomatologia. Herrera va afegir que “estem molt pendents i a l’espera de l’evolució que hi hagi en els propers dies”. El d’Empresseguera seria el primer i únic cas detectat a la fundació.

El centre residencial porta el nom de la partida de l’Horta de Lleida en la qual està situada. La fundació atén actualment prop de tres-centes persones en serveis residencials, ja siguin pisos o centres. Aspros, que es va fundar l’any 1962, compta amb multitud de serveis i el seu objectiu és impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment intel·lectual, i també malaltia mental.

D’altra banda, des d’UGT van reclamar ahir mesures per al personal que treballa als centres de menors tutelats i van denunciar que la falta de recursos s’ha agreujat amb la pandèmia. El sindicat va recordar que “en els últims anys, els educadors socials que treballen en aquests centres ho estan fent sota mínims”. A banda dels problemes habituals, segons el sindicat, com són la sobreocupació, les fugues, les agressions verbals i físiques, amb la pandèmia del coronavirus, “les carències es fan encara més patents i el col·lectiu continua sent un dels grans oblidats. No tenen cap tipus d’Equip de Protecció Individual (EPI) i no es realitza el test de forma massiva per saber quina és la situació real, en cas que hi hagués casos asimptomàtics”.

A més a més, van afegir que “és impossible mantenir la distància de seguretat que es recomana amb els més usuaris més petits”.

tracking