SEGRE

TRADICIONS CERTÀMENS

La Fira de Sant Ermengol també canvia de format

Utilitzarà un canal virtual amb 50 vídeos sobre formatges, del 17 al 18 d'octubre || No es descarta la venda presencial limitada

L’ajuntament va presentar ahir la ‘nova’ Fira de Sant Ermengol.

L’ajuntament va presentar ahir la ‘nova’ Fira de Sant Ermengol.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que aquest any arriba a la 26a edició sota el paraigua de la Fira de Sant Ermengol de la Seu, tindrà un canal virtual en el qual oferirà fins a 50 audiovisuals amb els artesans del formatge que assisteixen cada any al certamen. Serà una Aula de Tast Online amb vídeos de degustacions, cuina amb formatges i tallers d’elaboració a través de YouTube. L’ajuntament va presentar el nou format de fira i va destacar la voluntat de convertir la crisi sanitària per la Covid-19 en “una oportunitat per innovar” el certamen. L’alcalde, Jordi Fàbrega, va apuntar que l’objectiu és aconseguir que “la Seu sigui la capital del formatge” i va assegurar que el canvi “ha vingut per quedar-se. Passarem de tenir un espectacle puntual a un esdeveniment permanent i d’un certamen local a un de global”. Els organitzadors de la fira no renuncien a una mostra de formatges amb venda presencial “de petit format” i a l’aire lliure durant els dies 17 i 18 d’octubre, dates de la fira. La Fira de Sant Ermengol atreia cada any entre 50.000 i 60.000 visitants.

L’estrena de la plataforma virtual coincidirà amb el cap de setmana en què tradicionalment se celebra la fira, 17 i 18. El canal online es llançarà amb 5 càpsules de vídeo i durant l’any s’inclouran la resta amb els artesans que s’havien apuntat a aquesta primera edició.

tracking