SEGRE

ADMINISTRACIÓ GENERALITAT

Quatre lleidatans més, al 'sottogoverno' d'Aragonès

Joan Maria Piqué a Exteriors, Josefina Valls a Salut i Xavier Baiget, a Drets Socials || Alba Balcells, al capdavant de l'Incavi

Joan Maria Piqué i Alba Balcells

Joan Maria Piqué i Alba Balcells

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu va nomenar ahir quatre lleidatans més per ocupar càrrecs directius del nou govern de la Generalitat. Entre ells destaca Joan Maria Piqué Fernández, que ocuparà la direcció general d’Anàlisi i Planificació Estratègica del departament d’Acció Exterior. Nascut a Lleida i periodista de professió, va ser director de comunicació de l’expresident Artur Mas i ha ocupat des d’aleshores càrrecs a l’administració catalana. La passada legislatura va ser assessor de comunicació del llavors conseller d’Empresa, Ramon Tremosa.

Alba Balcells Barril, originària de Linyola, serà la directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi). Llicenciada en Ciències Polítiques, va ser cap de l’oficina de relacions institucionals del departament d’Agricultura. Va participar també en l’elaboració de la llei de viticultura, entre d’altres. Ha estat tinent d’alcalde a Linyola i consellera comarcal del Pla.

Josefina Valls Vila serà directora de Serveis del departament de Salut. Nascuda a Cabanabona, és llicenciada en Dret, funcionària de la Generalitat i va ser directora de Serveis dels departaments de Governació i de Presidència. Salut ha cessat el fins ara director del Servei Català de la Salut, el lleidatà Adrià Comella.

A la conselleria de Drets Socials, encapçalada per la lleidatana Violant Cervera, Xavier Baiget Cantons serà director de Serveis. Originari de Balaguer, és llicenciat en Filosofia i Lletres i funcionari de la Generalitat. Des de l’any 2018, havia estat cap del servei de suport tècnic de la direcció general d’Acció Cívica i Comunitària del departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Val a recordar que l’exdiputat de JxCat per Lleida Josep Maria Forné ocuparà la direcció general de Serveis Socials d’aquesta conselleria.

tracking