SEGRE

POLÍTICA PLE

Cervera aprova a la fi el pressupost per al 2021 gràcies al pacte amb JxCat

La Paeria donarà a conèixer avui el nou cartipàs que incorporarà el soci de govern

Van votar-hi a favor ERC, JxCat i CUP; en contra PSC i abstenció de SiF.

Van votar-hi a favor ERC, JxCat i CUP; en contra PSC i abstenció de SiF.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria de Cervera va aprovar ahir finalment el pressupost del 2021, que ascendeix a 10 milions. Va tirar endavant gràcies al pacte d’ERC i CUP per incorporar al govern JxCat, un any després de la moció de censura que va enviar aquest partit a l’oposició. Es preveu que aquesta nova aliança es faci efectiva avui, quan es donarà a conèixer el nou cartipàs.

L’alcalde, Joan Santacana (ERC), va destacar que aprovar el pressupost “era el nostre principal objectiu per impulsar la recuperació econòmica”. Val a recordar que, en el ple del mes de març passat, la proposta del govern en minoria va ser rebutjada amb els vots en contra de l’oposició: JxCat, PSC i SiF.

Santacana va explicar que la principal diferència amb el pressupost del març és que han reduït el crèdit que contractaran. Passarà de 900.000 a 540.000 euros, i donaran prioritat a inversions amb subvencions o fons propis. També ha augmentat lleugerament la partida de promoció econòmica. Les inversions ascendiran a 842.000 euros, entre les quals destaca una nova fase de l’equipament cultural de l’antiga església de Sant Domènec, amb una partida de 404.000 euros finançada per l’1,5% Cultural. Santacana va dir que permetrà “consolidar l’edifici, arreglar un mur en mal estat, habilitar banys, camerinos i sortides d’emergència i instal·lar-hi calefacció”.

Una altra inversió serà l’adequació de part de la planta baixa del Sindicat com a sala polivalent i també un espai per a oficines municipals. Serà una inversió de 200.000 euros, amb aportacions de la Diputació i fons Leader.

També es durà a terme la Casa de l’Esport, per a la qual ja tenen un crèdit aprovat el 2020, remodelaran la plaça Pius XII i executaran la primera fase del carril bici.

tracking