SEGRE

TURISME REGULACIÓ

Boí multarà autocaravanes aparcades en zona prohibida

Sancions de fins a 500 € per pernoctar al passeig de Barruera

Un dels senyals que ha instal·lat l’ajuntament.

Un dels senyals que ha instal·lat l’ajuntament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Vall de Boí ha reforçat la senyalització a tot el passeig de Barruera per evitar l’estacionament d’autocaravanes i càmpers (furgonetes adaptades), ja que aquest espai no és una àrea de pernoctació autoritzada, segons van explicar fonts municipals.

El consistori indica les zones on aquesta activitat està permesa, en concret, les àrees habilitades del Pla de l’Ermita i el Barranc de Costes. Així mateix, també les dirigeix als càmpings del municipi. Aquesta situació s’ha accentuat aquest cap de setmana per l’allau de turistes al Pirineu (més informació a les pàgines 3, 4 i 5).

El consistori les dirigeix a les zones ja preparades del Pla de la Ermita i als càmpings del municipi

El consistori va començar a informar els conductors d’aquests vehicles divendres passat amb el reforç dels Mossos d’Esquadra, i es va incidir en el fet que està prohibit estacionar de les deu de la nit a les vuit del matí. L’àrea de Barruera és una zona de dia que permet l’estada de 8 del matí i ofereix servei per buidar aigües residuals i presa per al consum de boca.

El municipi de la Vall de Boí compta des de l’any passat amb una ordenança de trànsit i, des d’aquest estiu, d’autocaravanes, i incomplirar-les pot suposar multes que oscil·len entre els 100 i els 500 euros. Davant de l’allau d’aquesta mena de turisme, el consistori ha estimat urgent dirigir-ho als càmpings de la zona i a les àrees habilitades. Així doncs, en els pròxims dies se senyalitzaran també aparcaments municipals dels nuclis per impedir també que s’hi estacioni a la nit. L’objectiu és adequar àrees de pernoctació de pagament amb tots els serveis, inclòs wifi.

tracking