SEGRE

JORNADES COMUNICACIÓ

Samanta Villar, a Lleida: “L'emoció també és informació”

La periodista catalana va obrir la XV Setmana de la Comunicació de la UdL

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Atansar als futurs professionals de la comunicació el periodisme factual que, “a més de reflectir la realitat, intenta arribar a l’espectador amb històries que l’emocionin”. Amb aquest objectiu la periodista Samanta Villar, de programes com 21 días o Conexión Samanta, va donar ahir el tret de sortida a l’edició número 15 de la Setmana de la Comunicació de la UdL, que fins dijous abordarà els diferents formats del gènere documental. “L’emoció també és informació”, va apuntar Villar, que va reivindicar un format audiovisual que trenca amb el periodisme convencional amb la seua conferència Viure-ho per explicar-ho. “Una de les regles del periodisme és que el comunicador mai ha de ser el protagonista de la notícia, però a 21 días ens vam adonar que no hi ha ningú millor per analitzar tot allò que està passant. Per què no incloure les seues opinions i vivències?”, va explicar la periodista, que va definir el factor impacte de les notícies com a “factor uau”. Com a consell, va destacar que “cal sentir passió pel que estàs fent i tenir molta curiositat per tot el que passa al teu voltant”.

La presentadora de ‘21 días’ aposta per trencar el gènere tradicional i viure històries en primera persona

Així mateix, va incidir en la importància de trobar una bona història, així com personatges anònims que tinguin carisma i capacitats comunicatives. “Per molt interessant que sigui un tema, no ens serveix si els protagonistes no ens el saben explicar”, va apuntar.

Abans de la conferència de Villar, la degana Carme Figuerola, al costat dels professors Miquel Pueyo i Jorge Nieto, encarregats de l’organització, van reivindicar la importància de la Setmana de la Comunicació, “una trobada entre el món acadèmic i la ciutadania que afavoreix el debat entre els pròxims comunicadors”.

La periodista Samanta Villar, en la primera jornada de la XV Setmana de la Comunicació de la UdL.

La periodista Samanta Villar, en la primera jornada de la XV Setmana de la Comunicació de la UdL.ITMAR FABREGAT

tracking