SEGRE

LLIBRES

“El periodisme també explica la història d'un país”

La comunicació a Catalunya des del XVI

Francesc Canosa va presentar ahir a Lleida els tres volums.

Francesc Canosa va presentar ahir a Lleida els tres volums.COL·LEGI DE PERIODISTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El periodista i escriptor Francesc Canosa assegura que “Catalunya sempre ha figurat històricament a l’avantguarda en el camp del periodisme, però és un terreny del qual es coneix molt poc”. Per solucionar aquest oblit, l’editorial Sapiens ha editat Història del periodisme de Catalunya, tres volums amb gairebé set-centes pàgines i un miler de fotografies i il·lustracions que repassen, de forma divulgativa, des dels inicis d’aquesta activitat al segle XVI fins a l’actualitat.

Una obra elaborada per mig centenar d’autors, entre periodistes i historiadors, i coordinada per Canosa, que ahir va presentar-la a la Fecoll de Lleida, en un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes. “El periodisme també explica la història d’un país i, a Catalunya, tenim un periodisme espectacular des dels inicis, homologable als principals països d’avantguarda, sigui en premsa, en ràdio o en premsa comarcal”, va assegurar.

El primer volum inclou fins a la Guerra Civil; el segon se centra en la dictadura franquista, i el tercer, des de la Transició fins a l’actualitat. No falten en aquesta publicació referències a revistes històriques i referents en la seua època, com Vida Lleidatana o Art, durant el primer terç del segle XX, o el naixement del diari SEGRE, l’any 1982.

tracking