SEGRE

TEATRE CERTAMEN

FiraTàrrega ultima la Llotja virtual d'arts escèniques

Es posarà en marxa els dies 9 i 10 de setembre || El certamen farà de 'Celestina' entre programadors i obres

La directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, al Parc de Sant Eloi dimecres passat.

La directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, al Parc de Sant Eloi dimecres passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, va explicar que la Llotja online que entrarà en funcionament els dies 9 i 10 de setembre té per objectiu aconseguir un “algoritme” per casar programadors i companyies. Giribet va assenyalar en una entrevista a ACN que aquest espai virtual vol ser com una Celestina perquè tothom acabi trobant el que està buscant. La Covid-19 ha obligat a renunciar a tots els actes de celebració de la 40a edició de la Fira del Teatre però des de l’organització s’han plantejat un format “especial i transformat” que s’allargarà durant tot l’any que ve.

Giribet va demanar no tenir por d’anar a veure els espectacles perquè les companyies “ho estan fent molt bé” en matèria de protocols de seguretat. La pandèmia ha forçat a canviar l’estructura i el format convencional de FiraTàrrega. Per això, van decidir transformar el mercat escènic físic, que s’ubicava al pavelló del Club Natació, en una Llotja online que, segons Giribet, “suposa un procés de digitalització que fa temps que s’estava pensant però que la Covid-19 ha accelerat”.

Giribet demana no tenir por i gaudir de la cultura perquè les companyies “ho estan fent molt bé”

En aquest sentit, els dies 9 i 10 de setembre començarà aquest mercat escènic virtual que durarà 365 dies. En aquesta Llotja hi haurà tota mena de continguts per poder connectar, visibilitzar i aprendre de tota la comunitat internacional de professionals que hi podran interactuar.

Pel que fa a la 40 edició, Giribet va assenyalar que la celebració es trasllada al 2021 i que hi ha algunes companyies internacionals que ja estan compromeses. La directora artística és conscient que caldrà redefinir el projecte tal com s’havia pensat, però està convençuda que si aquest any s’hagués fet una celebració “normaleta”, l’any que ve hauria de fer-se’n una de “bona” perquè tant la ciutadania com el sector s’ho mereixen i “hi ha moltes ganes”.

Així mateix, al gener començarà el Circuit Nòmada, que permetrà traslladar la part escènica del certamen en diferents municipis de tot Catalunya, l’Estat espanyol i l’estranger. Seran unes “mini fires” amb una trentena de companyies perquè el públic pugui disfrutar de l’art en viu.

tracking