SEGRE

RELIGIÓ FUNERAL

Ciuraneta reposa a la Catedral

Últim adéu al bisbe emèrit de Lleida, amb el cardenal Omella i 9 prelats de Catalunya || Sepultat a la capella de Montserrat, al costat del bisbe Malla

Funeral a la tarda a la Catedral, després que al matí se n’oficiés un de tan sols per a sacerdots.

Funeral a la tarda a la Catedral, després que al matí se n’oficiés un de tan sols per a sacerdots.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Un cardenal, nou bisbes i l’abat de Montserrat van oficiar ahir a la Catedral de Lleida l’últim adéu al bisbe emèrit Francesc Xavier Ciuraneta, mort dimecres als 80 anys a la Palma d’Ebre, la seua localitat natal, en la qual residia des que el 2007 va renunciar al seu càrrec al capdavant de la diòcesi lleidatana afectat per Parkinson. Respectant la reducció d’aforament –encara en vigor el 33%–, més d’un centenar de persones van participar en la missa exequial, cantada pel Petit Cor de la Catedral i presidida per l’actual bisbe de Lleida, Salvador Giménez, acompanyat dels prelats d’Urgell, Solsona, Tortosa i Vic, l’arquebisbe de Tarragona, el nou auxiliar de Barcelona i l’abat de Montserrat.

Tampoc hi van faltar els seus dos successors a la diòcesi: el que va ser administrador apostòlic, Xavier Salinas (actual auxiliar de l’arxidiòcesi de València), i Joan Piris. I sobre tots ells, la presència del cardenal Juan José Omella, amb qui Ciuraneta precisament se les va haver per l’art del Museu Diocesà quan el bisbe del Matarraña va estar al capdavant de la diòcesi de Barbastre-Montsó.

A primera fila, el germà de Ciuraneta, de la mà del nebot del bisbe traspassat, el que va ser conseller d’Agricultura el 2015 Jordi Ciuraneta.

També l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el delegat del Govern català, Ramon Farré. Al final de la missa, un breu record biogràfic en el qual es va apuntar que “va treballar molt per la recuperació del patrimoni artístic diocesà”. Després de les exèquies, el seu fèretre va ser sepultat als peus de la capella de la Mare de Déu de Montserrat, al costat de les restes del bisbe que el va precedir, Ramon Malla, enterrat allà fa sis anys.

tracking