SEGRE

DIADA PUBLICACIÓ

'El fotògraf sensible', llibre de Sant Jordi de SEGRE

Presenten el llibre 'Òscar Mirón, el fotògraf sensible', que SEGRE regalarà als lectors per Sant Jordi || Dos dècades d'història de Lleida a través de la càmera del fotògraf lleidatà traspassat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llibre que SEGRE regalarà als lectors aquest divendres per celebrar la Diada de Sant Jordi tindrà una doble càrrega sentimental: imatges de més de dos dècades d’història de Lleida, des de finals dels anys 90 fins a principis del 2019, amb la firma del fotoperiodista lleidatà Òscar Mirón, que va morir fa gairebé dos anys en un accident de trànsit als 43 anys.

El director de SEGRE, Santiago Costa, i el president de la Diputació, Joan Talarn, van presentar ahir el llibre Òscar Mirón, el fotògraf sensible, editat a través del segell Edicions de la Clamor, en un acte en el qual també hi va haver la parella de l’autor de les fotografies, Ana Juni.

Costa va destacar que “el mateix títol del llibre reforça el doble vessant d’un professional de la fotografia, que va arribar a SEGRE amb poc més de vint anys, i d’una persona amb especial sensibilitat per captar la notícia amb la càmera”.

En aquest sentit, Costa va recordar que “l’Òscar sempre estava a l’última en tecnologia i era on hi havia la notícia, i sense buscar cap protagonisme”. D’aquesta manera, el director de SEGRE va assenyalar que el llibre representa també un tribut, un homenatge i un record al fotoperiodista.

Per la seua part, Talarn va afirmar que “moltes vegades el fotoperiodisme no està prou valorat, quan en nombroses ocasions la imatge reforça la mateixa notícia”.

El president de la Diputació va recordar en aquest sentit la tasca professional de noms propis del fotoperiodisme en la història de la premsa local a Lleida com els Gómez Vidal i Porta. Així mateix, Talarn va felicitar que “puguem celebrar de nou un Sant Jordi cultural de llibres i roses, amb totes les mesures de seguretat”.

Santiago Costa, Joan Talarn i Ana Juni van presentar ahir el llibre a les instal·lacions de SEGRE.

Santiago Costa, Joan Talarn i Ana Juni van presentar ahir el llibre a les instal·lacions de SEGRE.AMADO FORROLLA

Santiago Costa, Joan Talarn i Ana Juni van presentar ahir el llibre a les instal·lacions de SEGRE.

Santiago Costa, Joan Talarn i Ana Juni van presentar ahir el llibre a les instal·lacions de SEGRE.AMADO FORROLLA

tracking