SEGRE

CERTAMEN ACTIVITATS

Cervera s'omple de música de piano

Després de l'aturada de l'any passat, recupera amb èxit la iniciativa 'El Maria Canals porta cua' || Més de 500 escolars i desenes de veïns toquen dos pianos a les places Major i del Sindicat

Els més petits van gaudir tocant un piano de cua, instal·lat ahir a la plaça Major de la capital de la Segarra.

Els més petits van gaudir tocant un piano de cua, instal·lat ahir a la plaça Major de la capital de la Segarra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense cap coneixement musical o sent-ne un expert, totes aquelles persones que ahir passejaven per Cervera podien atansar-se i posar-se a tocar en un dels dos pianos de cua instal·lats al carrer. Això va ser possible gràcies a la iniciativa El Maria Canals porta cua, que ahir va celebrar la vuitena edició a la capital de la Segarra després d’haver de cancel·lar-la l’any passat per la pandèmia. L’activitat va respectar totes les mesures de prevenció contra la Covid.

Durant tot el dia, desenes de persones van poder gaudir de la música d’un dels instruments menys accessibles, segons els organitzadors del certamen, alhora que van poder conèixer de prop les seues peculiaritats arribant fins i tot a tocar-los. Els pianos estaven ubicats a la plaça Major i a la plaça del Sindicat. Aquest últim emplaçament es va estrenar aquest any amb l’objectiu de portar l’activitat cultural més enllà del centre històric de la ciutat.

Al matí, més de mig miler d’alumnes de les tres escoles de la ciutat (Balmes, mossèn Josep Arques i Les Savines) i de la llar d’infants Arrel van participar en les diferents sessions dinamitzades per la companyia de teatre Campi Qui Pugui i els pianistes Santi Riu i Jordi Vivancos, en les quals els més petits van poder descobrir peces i curiositats d’alguns dels compositors més destacats de la història de la música com Mozart, Beethoven o Strauss.

A la tarda, hi havia previstes audicions dels alumnes del Conservatori i classes magistrals, així com un concert de clausura de la jornada a càrrec del pianista Carles Marigó.

La plaça del Sindicat, nou escenari musical

L’activitat estava organitzada per l’ajuntament i el Conservatori de Cervera amb l’objectiu d’atansar el piano i la música d’aquest instrument a la ciutadania, així com oferir una jornada cultural als carrers de la ciutat. Com a novetat, es va estrenar emplaçament amb èxit a la plaça del Sindicat per traslladar l’activitat musical més enllà del centre històric.

Els més petits van gaudir tocant un piano de cua, instal·lat ahir a la plaça Major de la capital de la Segarra.

Els més petits van gaudir tocant un piano de cua, instal·lat ahir a la plaça Major de la capital de la Segarra.SEGRE

tracking