SEGRE

LITERATURA CERTAMEN

El Segre de Negre arranca amb còmic i cine

Activitats prèvies a la Biblioteca Pública de Lleida del cinquè festival de novel·la policíaca i criminal, que se celebrarà avui i demà a la UdL i el Convent de Santa Clara

Montse Sanjuan i Juan Ferrer van parlar de la dona en el cine negre.

Montse Sanjuan i Juan Ferrer van parlar de la dona en el cine negre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de suspendre’s l’any passat per la pandèmia, el festival de novel·la negra i criminal de Lleida El Segre de Negre va tornar ahir amb dos activitats prèvies a la Biblioteca Pública, que donaran pas entre avui i demà a una desena d’activitats amb una vintena d’autors a la UdL i el Convent de Santa Clara. Com a aperitiu, l’expert en còmic i novel·la gràfica negra Jaume Vilarrubí va oferir una conferència sobre l’origen del gènere negre al còmic.

Posteriorment, l’escriptora Montse Sanjuan i el crític de cine de SEGRE, Juan Ferrer, van analitzar el paper dels personatges femenins en el cine negre. En aquesta taula redona tenien previst participar també l’escriptor i analista de cine Albert Galera i el cineasta Santi Lapeira, que van excusar la seua presència per motius personals.

El festival, que s’inaugurarà avui a la Universitat de Lleida (vegeu l’agenda), farà entrega en un acte telemàtic del premi a la trajectòria literària a l’escriptora nord-americana Donna Leon, autora de la popular sèrie de novel·les protagonitzada pel comissari Brunetti.

tracking