SEGRE

LITERATURA FESTIVALS

“Jo escric, no predico”

La nord-americana Donna Leon, guardonada online a Lleida pels seus 30 anys de trajectòria literària || El Segre de Negre tanca avui amb onze activitats

Eulàlia Pagès, directora de Pagès, i Joan Josep Ardanuy, de l’IEI, van entregar el premi virtual a Leon.

Eulàlia Pagès, directora de Pagès, i Joan Josep Ardanuy, de l’IEI, van entregar el premi virtual a Leon.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptora nord-americana Donna Leon, creadora del personatge del comissari Guido Brunetti, va rebre ahir el premi Trajèctoria Literària Segre de Negre després de trenta anys escrivint sobre el comissari venecià protagonista d’una de les sagues més llegides. En l’entrega del guardó, per videoconferència, l’autora va assegurar que la seua aventura amb la novel·la negra “va començar per veure si era capaç de fer-ho, i ara puc assegurar que cada vegada és més divertit, encara que continua sent igual de complicat”.

Als seus llibres, Leon barreja la novel·la negra amb la literatura social escrivint, sobretot, del canvi climàtic, encara que a l’última publicació, Esclaus del desig, aborda també l’ennobliment d’una ciutat com Venècia, on resideix. Aquesta mescla de gèneres suposa per a ella una necessitat.

“Quan arribes a tanta gent necessites donar un toc d’atenció, encara que sempre sense oblidar que el meu treball és escriure i no predicar”, va assegurar. L’entrega d’aquest premi va tancar la jornada inaugural del festival El Segre de Negre.

En aquest primer dia va tenir lloc també una taula redona sota el títol Els professionals del crim, conduïda pel periodista de SEGRE Josep Maria Sanuy i que va comptar amb la participació de la lingüista forense Sheila Queralt i l’escriptor i mosso d’esquadra Rafa Melero. La jornada d’avui comença a les 9.45 amb una ruta literària pels escenaris del llibre L’origen del pecat, al costat de la seua autora, Marta Alòs, i seguirà amb deu propostes més fins a les 20.00 h, quan està previst l’acte de clausura del festival.

tracking