SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Arranca l'últim Paupaterres

El festival de música de Tàrrega s'acomiada amb una dotzena de grups || La primera jornada, la més tranquil·la, es va iniciar amb músics locals i emergents

Joves músics de Tàrrega, amb el nom de Zona Off, van debutar ahir al Paupaterres.

Joves músics de Tàrrega, amb el nom de Zona Off, van debutar ahir al Paupaterres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de dos dècades com el festival de música de referència de Lleida a l’estiu, el Paupaterres de Tàrrega s’acomiada aquest cap de setmana, almenys en el seu format habitual. En aquesta última edició, més de 5.000 persones està previst que es diverteixin fins demà al càmping municipal amb una dotzena de concerts a càrrec de reconeguts grups com Els Amics de les Arts, Doctor Prats o Roba Estesa. La música es complementa amb un mercat d’artesania, food trucks i artistes pintant en directe.

La primera jornada, celebrada ahir, sempre resulta la més tranquil·la i la menys multitudinària, amb mig miler de persones a última hora de la tarda. Avui ja hi ha més d’un 80% de les entrades venudes (1.300) i per a demà (dos sessions) es van esgotar totes les localitats disponibles fa dies (1.600 per sessió). La jornada va començar amb el debut de Zona Off, un grup de joves músics locals, i estaven previstes també les actuacions dels valencians La Fúmiga i els lleidatans Bredda, a punt d’editar el seu primer disc, Resiliència.

En la presentació de la programació d’aquesta 23a edició, amb què el festival es recupera després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia, l’organització va lamentar la falta de “voluntat política” i d’“estabilitat pressupostària” per poder donar continuïtat a un Paupaterres de gran format.

Així mateix, va demanar la “professionalització” de l’entitat impulsora. Les noves restriccions per frenar la pandèmia en vigor des d’avui no afecten l’esdeveniment.

L’alcaldessa, Alba Pijuan, va explicar que “malgrat ser un festival, aquest any ja s’havia pensat com un acte cultural en el qual el públic estarà assegut mantenint la distància de seguretat”. En aquest sentit, el públic podia reservar cadires soles o taules amb quatre o sis cadires.

tracking