SEGRE

ART INAUGURACIÓ

'Viacrucis' a la Vinya dels Artistes

Performance en homenatge al creador Iago Pericot al Celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles || Estrena de l'escultura 'La Guillotina', amb més de 150 persones

Sortida de la processó irreverent en record de Iago Pericot a la Vinya dels Artistes.

Sortida de la processó irreverent en record de Iago Pericot a la Vinya dels Artistes.GLÒRIA FARRÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vinya dels Artistes, el museu a l’aire lliure creat a la Pobla de Cérvoles pel Celler Mas Blanch i Jové, va estrenar ahir la peça escultòrica La Guillotina, amb un homenatge “irreverent, inèdit i irrepetible” al seu creador, el pintor, gravador i escenògraf Iago Pericot, mort el 2018 als 91 anys. Uns 25 amics i col·laboradors dels seus muntatges escènics van participar de manera especial en una performance inaugural a tall de via crucis per la Vinya dels Artistes, amb petites representacions artístiques a cada “estació” del recorregut, i que van seguir les 150 persones que van gaudir de l’activitat.

La Guillotina és una proposta que aquest artista inclassificable del Masnou va estrenar al Festival Grec de Barcelona el 2014, quatre anys abans de la seua mort. En aquesta instal·lació escultòrica convidava el públic a cercar al seu interior qui o què els generava més desassossec o turment i, llavors, l’artefacte s’encarregava d’“eliminar-lo” com si es tractés de la màquina per decapitar inventada a la Revolució Francesa.

La inauguració va servir també per estrenar la temporada artística d’estiu del Mas Blanch i Jové. Després de l’aturada obligada de l’any passat per la pandèmia, la Vinya dels Artistes incorporarà dos noves creacions en els mesos vinents, les primeres de les quals es presentarà el 19 de setembre a càrrec de l’artista Antoni Llena.

Iago Pericot s’afegeix a la llista d’artistes d’aquesta singular vinya, com ara Guinovart, Carles Santos, Joan Brossa, Frederic Amat, Evru, Carlos Pazos o Eva Lootz.

Recital de guitarra i cant, dissabte vinent L’activitat artística del Celler Mas Blanch i Jové continuarà dissabte vinent, 17 de juliol, amb un dels concerts del Garrigues Guitar Fest. El Duo Aramai, format pel guitarrista argentí establert a Barcelona Simón Maisano i la soprano barcelonina Adriana Aranda, interpretarà el programa Paisatges de Llatinoamèrica (19.00 h, 10 €, amb degustació de vins del celler inclosa).

Sortida de la processó irreverent en record de Iago Pericot a la Vinya dels Artistes.

Sortida de la processó irreverent en record de Iago Pericot a la Vinya dels Artistes.GLÒRIA FARRÉ

tracking