SEGRE

LITERATURA PROJECTE

La Vila del Llibre més solidària

Cervera recupera el festival amb nota || Els llibres de segona mà i l'entitat Emaús Rural, protagonistes

Taula de diàleg dels Amics del Camí de Sant Jaume en una de les estades de la Sagrada Família.

Taula de diàleg dels Amics del Camí de Sant Jaume en una de les estades de la Sagrada Família.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera va recuperar ahir el festival Vila del Llibre. Ho va fer en un nou format solidari amb els llibres de segona mà i una entitat del tercer sector, Emaús Rural, com a protagonistes. Enric Bono, director de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, va destacar que “després de perdre el suport institucional, el festival s’ha reformulat en una jornada solidària que pretén reivindicar el treball que va aconseguir la Vila del Llibre a Cervera durant quatre anys i especialment Els Encants del Llibre, un dels punts de Catalunya on ha funcionat millor ja que ha obert de forma ininterrompuda cada cap de setmana des de l’any 2016 de la mà de l’associació d’inserció social Emaús Rural”.

Els Encants va estar ubicat primer a l’antic Museu del Blat i ara a la residència de la Sagrada Família. En aquest sentit, la Vila del Llibre es va celebrar en un tram del carrer Major i a la Sagrada Família, gestionada per Emaús Rural. Precisament, tota la recaptació es destinarà a donar suport a projectes d’aquesta entitat que dona treball a persones amb risc d’exclusió social.La matinal es va centrar en tres taules de diàleg amb la presentació de diferents projectes com el dels Amics del Camí de Sant Jaume i el seu hostal a la Sagrada Família, el d’Emaús Rural i el de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya.

També hi va haver propostes per als més petits com ara contacontes i diferents tallers. El públic va poder gaudir de l’exposició Una Vila d’Autor, una selecció de fotos de Xulio Ricardo Trigo amb alguns dels escriptors més destacats que han passat per la Xarxa de Viles del Llibre. Per a Bono, es tractava d’una jornada solidària que pretenia reivindicar la cultura i recaptar fons per a projectes socials.

Taula de diàleg dels Amics del Camí de Sant Jaume en una de les estades de la Sagrada Família.

Taula de diàleg dels Amics del Camí de Sant Jaume en una de les estades de la Sagrada Família.LAIA PEDRÓS

tracking